Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Wat vind jij het meest lastig aan het voorbereiden op het MAW-examen (mavo/havo/vwo)? Laat het weten in deze poll en wij maken hier morgen een speciale uitlegvideo over met docent Volkan Tasdan!

Christine Otten

auteur

vrouw

Nederlands

30 november 1960


Christine Otten (Deventer, 1961) geldt inmiddels als een van de belangrijkste schrijvers van haar generatie. Ze debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal, dat meteen werd genomineerd voor de Debutantenprijs. 

bron: eigen website
Christine Otten (Deventer, 1961) geldt inmiddels als een van de belangrijkste schrijvers van haar generatie. Ze debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal, dat meteen werd genomineerd voor de Debutantenprijs. 

Met haar grote roman De laatste dichters  uit 2004, een meeslepend en muzikaal epos gebaseerd op de turbulente levens van een groep Afro-Amerikaanse dichters uit de Black Powertijd, brak ze door naar een groot publiek. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, en is bewerkt tot een theatervoorstelling (theatergroep MC). In 2008 verscheen Als Casablanca  en in januari 2010 de spraakmakende roman In wonderland.  In 2011 schreef Otten (samen met fotokunstenaar Erik Kessels) het Boekenweekessay Good Luck. Zowel de laatste dichters als Als Casablanca zijn onlangs in nieuwe edities verschenen.

Onlangs verscheen  de langverwachte nieuwe roman van Christine Otten Om adem te kunnen halen, over haar eigen familiegeschidenis. Het boek werd lovend besproken. ‘Fraai en gewaagd.’ Parool. ‘Muzikaal en bluesy.’Trouw.

Christine Otten toont haar veelzijdigheid door naast haar auteurschap regelmatig op te treden tijdens literaire festivals, in theaters, boekhandels en bibliotheken, meestal ondersteund door live-muziek. Ze is (mede)initiatiefnemer en presentator van het literaire variété-programma Bijlmer Boekt! in het  Bijlmerparktheater in Amsterdam Zuid-Oost. Tweewekelijks geeft ze schrijfworkshops bij Kantlijn, de Amsterdamse schrijfgroep van dak- en thuislozen. Samen met haar man en twee kinderen woont ze in Amsterdam Noord.