Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Scholieren.com krijgt een nieuw jasje! Als je het leuk vindt kun je nu al een kijkje nemen op de nieuwe site. Klikkerdeklik.

Caja Cazemier

auteur

vrouw

Nederlands

5 september 1958


Caja Cazemier groeide op in Groningen waar ze na haar middelbare school Nederlandse- taal en letterkunde ging studeren.

Als kind droomde ze er al van om boeken te gaan schrijven. Thuis schreef ze veel verhalen en boekjes. Nadat ze na haar studie op een school aan de slag is gegaan als docent besefte ze zich dat ze veel liever boeken schreef. Ze is sindsdien dan ook begonnen met het schrijven van boeken.

Caja Cazemier heeft een grote liefde voor jeugdboeken. Tijdens haar studie heeft ze zich dan ook met name bezig gehouden met het bestuderen van jeugdliteratuur. Inmiddels schrijft ze zelf alleen boeken voor de jeugd. Ze zoekt onderwerpen uit die de jeugd trekt en maakt hier vervolgens een verhaal over. Inmiddels heeft ze al meerdere succesvolle boeken op haar naam staan.

Werkstuk Nederlands
Caja Cazemier
4.0329