Hoe overleef ik de zomervakantie?

Hoe overleef ik de zomervakantie?

Door

Eindelijk had ik vakantie. Lekker tot 11 uur in je bed liggen, tijd voor leuke dingen met mijn vriendinnen en natuurlijk: geen huiswerk!

Hoewel, dat huiswerk viel in groep 8 best wel mee. Maar na een tijdje begon in echt na te denken, want over een paar weken ging ik eindelijk naar ‘de Grote School’. Waarbij ik niet meer de oudste was van de school, maar weer helemaal onderaan moest beginnen als brugwup. Elke dag ga ik voor de spiegel staan met mijn nieuwe Converse schooltas. Nu heb ik al in mijn hoofd wat ik aan ga trekken mijn eerste schooldag.

Maysa (12) is brugpieper en gastcolumniste op het Scholieren.com Weblog. Over vier weken horen we of de nachtmerrie of de droom is uitgekomen.

Droom of nachtmerrieEigenlijk is het best wel spannend, zo’n nieuwe school. De ene keer heb ik een nachtmerrie dat iedereen mijn tas vastpakt, me uitscheldt voor brugwup, brugsmurf of brugmug en dat ik val van die hele grote trap en daar op de grond lig en iedereen me uitlacht. Terwijl ik de andere keer een geweldige droom heb over de fantastische gymlessen, de kantine vol met kaasbroodjes en tosti’s en dat ik leuke, nieuwe mensen ontmoet. Ik heb best wel een leuke klas volgend jaar vind ik. Ik heb meteen al een paar vriendinnen en mijn mentor is ook wel oké. Maar het is nou ook weer niet een droomklas want dat bestaat denk ik niet.                                                                                                                                      
KaftkwestiesHet was wel grappig toen de boeken er waren. Ik was enorm blij. Yes! Eindelijk kaften. Terwijl mijn broer ernaast stond en zei: “Nou! Moet ik die stomme boeken weer gaan kaften... ” Maar ik denk dat mijn reactie volgend jaar ook wel anders is! Kortom: ik heb echt zin in het nieuwe schooljaar en kan niet wachten tot ik eindelijk met mijn zware boekentas over de brug kan fietsen...

Gepubliceerd op 26 augustus 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie