Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De jeugd van tegenwoordig...

De jeugd van tegenwoordig...

Door

Was je nog geen 16 toen je ontmaagd werd? Dan heb je officieel de wet overtreden. Een rechter uit Leeuwarden vindt die wet achterhaald en wil de minimumleeftijd verlagen naar 14. Jongeren van nu zijn tegenwoordig immers eerder bezig met seks dan vroegah.
Aanleiding is een rechtszaak waarbij een moeder de 26-jarige vriend van haar 14-jarige dochter aanklaagde. De rechter moest straffen volgens de wet, maar de twee waren echt verliefd op elkaar. Uiteindelijk kreeg de man een werkstraf van twintig uur voorwaardelijk (dat betekent dat als je je koest houdt dat je die werkstraf nooit hoeft te voldoen).
Seksuoloog Peter Leusink vindt dat we het beter kunnen houden bij hij het oude (interview radio 1). Maar wat vind jij? Moet je legaal kunnen seksen op je veertiende, of moeten je ouders een rechtszaak kunnen aanspannen tegen je liefje als zij het er mee oneens zijn?

Gepubliceerd op 9 maart 2009