Event - inactief Ozark Henry - Concertrecensie

Event - inactief Ozark Henry - Concertrecensie

Door
Ozark Henry
20 november 2004
Tivoli, de Helling

Ozark Henry
Op een regenachtige zaterdagavond toog uw Scholieren.com verslaggeefster naar Tivoli de Helling te Utrecht om aldaar Ozark Henry te zien. En van dit concert een verslag te schrijven, zodat jij als lezer meteen weet of je heel snel naar de Ticketservice moet rennen - of niet natuurlijk - om een kaartje te halen voor zijn laatste Nederlandse concert op 12 december.

Meezingen
Ozark Henry, de multigetalenteerde uit Kortrijk (België) afkomstige artiest, wie kent 'm niet? Het massaal naar Tivoli gekomen publiek in ieder geval wel, de show was geheel uitverkocht en het was een gedrang van jewelste om een goed plekje te veroveren. Het publiek is gemengd, maar toch duidelijk de twintig al gepasseerd. Komt een goede smaak met de jaren?

Wanneer de muzikant in kwestie eenmaal nonchalant met zijn begeleidingsband het podium op komt, keurt hij het joelende publiek nog geen halve blik waardig. Laten we dat maar op de zenuwen gooien; een Nederlandse zaal uitverkopen is hem naar mijn weten nog niet eerder gelukt. De band vangt aan met spelen en mr. Henry is geconcentreerd bezig met het synthezer/sampler achtige apparaat dat hij voor zich heeft staan. Wanneer hij eenmaal begint met zingen gaan tegelijkertijd alle kelen om mij heen ook open. Zeg, is dit soms de Night of the Proms of het karaoke café op de hoek? Aangezien fronsen weinig lijkt te helpen, is hevige concentratie op het podium de enige oplossing. Dat deze concentratie absoluut de moeite waard is, blijkt al snel. Ozark Henry's nieuwe CD, "The Sailor Not The Sea" genaamd, is mijns inziens zijn rustigste en meest toegankelijke tot nu toe. Zijn oudere werk geniet bij mij de voorkeur, maar het nieuwe album overtuigt live meer dan verwacht. De nummers worden langer uitgesponnen, de achtergrondzangeres maakt aanstekelijke dansmoves en het publiek komt er langer hoe meer in. Dit gaat helaas gepaard met nog meer gejoel en geschreeuw, ook middenin de nummers, hetgeen verbazend is. Hoe kun je goed luisteren, wanneer je zelf staat te schreeuwen? Ozark Henry lijkt er geen moeite mee te hebben, de 'merci's' zijn niet van de lucht en af en toe kan er zelfs een glimlachje vanaf.
Na het spelen van wat oudere nummers en een prachtige encore omlijst door flitsende lichteffecten, is het feest alweer voorbij.

Gauw weg
Het applaus houdt lang aan, en wie weet staat er nog een toegift op de stapel... Uw verslaggeefster spoedt zich echter de zaal uit om het gedrang bij de garderobe voor te zijn, en grist nog snel een officiele albumposter van "The sailor.." van een toiletdeur. Tja. Je bent een student of je bent het niet.

Gepubliceerd op 5 december 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie