Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie Grandaddy - Below The Radio

CD-recensie Grandaddy - Below The Radio

Door
DJ Lytle
Below The Radio is niet de nieuwe Grandaddy. Het zijn de veertien favoriete nummers van Jason Lytle, zanger van Grandaddy. Da’s ook wat. Het komt neer op een stapel underground lo-fi gitaarpop uit Amerika. En bijna elke keer doet het nummer je wel aan Grandaddy denken, dus ergens klopt dat wel.

Notes
Zo opent de plaat met Beck, door Lytle omschreven als een levende legende. Verder mag Pavement niet ontbreken. Motion Suggests is een van hun tragere nummers, mooi in de lijn van het laatste album van Grandaddy. Blonde Redhead komt voorbij met For The Damaged, voor wie het niet melancholisch genoeg kan worden. En Snow Patrol, met Run. Wie wist er dat Jason Lytle fan is van Snow Patrol? Nu weten we het allemaal.
Weten we meteen waar Lytle zijn inspiratie vandaan haalt. Fruit Bats? Jackpot? Virgil Shaw? De meeste bands zijn behoorlijk onbekend. Gelukkig geven de liner notes wat houvast. Lytle legt daarin uit dat hij houdt van goede teksten, van drama in muziek.

Conclusie
Below The Radio is in principe natuurlijk compleet overbodig. Maar er staan wel vijftien nummers op vol drama en goede teksten. Dat maakt Below The Radio weer ideaal voor wie de herfst liever snel voorbij ziet.
Het toetje op Below The Radio is een nieuw nummer van Grandaddy, het luchtigste nummer van de verzamelaar. Hierover zegt Lytle: "I got help with the singing by a bunch of kids in front of a campfire. Oh yeah… and we were all swaying side to side as we sang it." Een mooi beeld om mee af te sluiten. Gepubliceerd op 17 november 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie