Special Veldhuis en Kemper - CD-presentatie

Special Veldhuis en Kemper - CD-presentatie

Door
Waaien
Het is een winderige avond aan 't begin van de herfst. Zo'n avond waarop je erachter komt dat 2 dunne truitjes over elkaar heen echt niet meer beschermen tegen de kou. Een afvaardiging van de redactie van Scholieren.com staat voor theater Nieuwe De La Mar in Amsterdam.
En we zijn niet de enigen. Samen met enkele honderden Bol.com-winnaars (leg ze dat maar eens uit in Sudan) staan we te wachten tot we binnen de presentatie van de nieuwe cd van Veldhuis en Kemper, Als Het Gaat Waaien mogen meemaken.
Binnen komen we erachter dat we meer consumptiebonnen hebben dan 4 Bol.com-winnaars bij elkaar dus de avond kan nu al niet meer stuk.

Echt
Nog geen anderhalf jaar geleden waren we bij de presentatie van de eerste cd van Veldhuis en Kemper in een (met het openbaar vervoer praktisch onbereikbare) strandtent bij Amsterdam (leg ze dat ook maar eens uit in Sudan) en dat was goed toeven. Lekker eten, paar leuke liedjes en gezellig kletsen. Maar ja, toen waren ze nog maar half bekend. Nu zijn Veldhuis en Kemper hot. Dus komen er sponsors, veel media, maar vooral een boel mensen op af. Gelukkig vinden we een mooie plek vlakbij het podium en bekijken kritisch de verrichtingen.
[image:0:align:V&K, foto: Leonie Bos]
Podium
De presentatie is eigenlijk een aangepaste vorm van het theater-liedjes-programma Hitsig, waarmee Veldhuis en Kemper op dit moment touren door Nederland. En dat klinkt goed. Leuke humor tussendoor (trots wijzen ze op het feit dat ze in 2003 met één liedje zowel tot beste als slechtste nummer van het jaar zijn verkozen) en liedjes die eindelijk een beetje bestaansrecht krijgen op het podium. Jammer blijft alleen wel dat als je Veldhuis en Kemper één keer gezien hebt, je ze ook wel gelijk genoeg gezien hebt.

Conclusie
Ach, het blijft gewoon toch lekker om ze in het theater bezig te zien. Over de vorige cd zei ik al dat het 't perfecte cadeau was om aan je moeder/vriendin/zus te geven. Een avondje Veldhuis en kemper in het theater is ook zo'n perfect cadeau. Sterker nog, het is misschien wel de beste plek om je droomvrouw te ontmoeten. Let maar op. Heb ik 't zo een beetje goed samengevat? Mooi.
Als Het Gaat Waaien ligt nu in de winkel. Gepubliceerd op 15 november 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie