CD-recensie Chuck Prophet - Age Of Miracles

CD-recensie Chuck Prophet - Age Of Miracles

Door
Talentje
In 1990 maakte warhoofd Chuck Prophet z'n eerste plaat. 14 jaar verder is hij ouder, wijzer, maar nog steeds hartstochtelijk verliefd op mooie muziek. Laatste plaat Age Of Miracles staat vol met melodieuze rock, pop, folk en zelfs een soepel R&B liedje. Zonder veel gedoe maakt Chuck er iets moois van, voor geen genre is hij bang. Zodat Age Of Miracles een wonderlijke, verfrissende tocht wordt door de wereld van een man van veel talenten.

Humor
Op opener Automatic Blues lijkt het nog een rock-en-rollplaat te gaan worden. Waarna het te gekke You Did opeens klinkt als een gelikte hiphoptrack: "Who put the ram in the ram-a-lem-a-dingdong?" Smallest Man In The World, die weer een beetje folky klinkt, heeft ookal een beetje grappige tekst. Met bescheiden, on-Amerikaanse humor zingt Prophet over kleine mensen, mislukte liefdes en aapjes. Lieve onderwerpen voor een lieve man, want echt boos wordt hij nergens. Daarvoor is hij simpelweg veel te aardig. Hij loopt zelfs 20 straten om, speciaal om iets lekkers te kopen voor z'n vriendinnetje (Just To See You Smile).

Jackpot
Het lievige van Chuck Prophet wordt soms ronduit suikerzoet. Dat gaat misschien vervelen, maar in het geval van Age Of Miracles is het ruimschoots gecompenseerd door een hele stapel perfecte liedjes, perfect uitgevoerd door een glimlachende Chuck. Spacey synths en zwoele drumcomputers zorgen voor een modern geluid. Een beetje een moderne Neil Young, verdwaald in het zonnige California van nu. Wij komen de winter wel door. Gepubliceerd op 16 november 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie