Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie Cake - Pressure Thief

CD-recensie Cake - Pressure Thief

Door
Slim
Cake heeft het maar makkelijk. John McCrae en zijn vrienden Sacramento uit maken al jarenlang dezelfde muziek zonder een poging te wagen hun stijl ook maar een beetje te veranderen. Slim! Marketingtechnisch onwijs handig, zelfs de hoezen lijken op elkaar (steevast in slechts drie kleuren gedrukt). Niks investeren in nieuwe gitaren, niks meegaan met de tijd, gewoon vijf albums maken, zo nu en dan een hit scoren en alles opnemen in je thuisstudio.

Regen
Het nieuwe product uit Californië heet Pressure Thief, waarop de jongens van Cake laten horen dat ze het nog lang niet verleerd zijn. Voor de komende jaren zitten alle Cake-fans in de wereld gebakken, iedereen is ervan overtuigd dat de band met gemak nóg vijf albums maakt.
Met Pressure Thief is niks mis. Ontspannen gitaarpartijen, hier en daar een trompet en McCrae die nonchalant zingt over The Guitar Man (Bread-cover) en verloren liefdes. Simpele liedjes van simpele mannen, maar wel mooi en ideaal voor het herfstseizoen. Poppy country met een beetje funk voor de uren dat je naar de troosteloze regen kijkt en het leven aan je voorbij gaat zonder je er erg in hebt.

Conclusie
"We think that we’re important / We think that we make sense." Daar slaat McCrae de plank wel aardig mis. Cake doet er helemaal niet toe. Maar single No Phone zou best eens net zo'n grote hit kunnen worden als The Distance, I Will Survive of Short Skirt / Long Jacket. En Pressure Chief zou best een behoorlijk leuke plaat kunnen zijn.

Gepubliceerd op 19 oktober 2004