CD-recensie Etienne de Crécy - Super Discount 2

CD-recensie Etienne de Crécy - Super Discount 2

Door
Revolutie
Aan Etienne de Crécy heb je een hoop te danken. Air, Cassius, Alex Gopher, ome Etienne heeft ze stuk voor stuk onsterfelijk gemaakt met zijn debuutalbum Super Discount uit 1997, waarop hij zijn vrienden de kans gaf te laten horen waarom house uit Parijs beter is dan house uit de rest van Europa. Super Discount was een kleine Franse revolutie op housegebied.

Twee
Mag je van Super Discount 2 een nieuwe revolutie verwachten? Zeven jaar later, als zelfs de muziek van Kylie Minogue uit Parijs lijkt te komen en Madonna al haar producers uit de Franse hoofdstad haalt? Nee, de Fransen hebben hun werk gedaan. Maar het is wel tijd voor iets nieuws, dus weg met die filters en oude disco-samples, hier is deel twee.
De Crécy heeft van Super Discount 2 een superdansbare plaat gemaakt, met veel vette synths en harde beats voor in de discotheek. Elf lange nummers waarin Etienne met hulp van o.a. Philippe Zdar (Cassius), Alex Gopher, DJ Mehdi en Julien Delfaud telkens opbouwt richting een enorm hoogtepunt. Super Discount 2 is dan ook precies goed voor op de dansvloer, maar een stuk minder vernieuwend dan het eerste deel. Etienne de Crécy doet er niet zo moeilijk over, hij heeft gewoon zeven jaar gewacht, een nieuwe kleur gekozen (deel 1 was knalgeel) en goed geluisterd naar Detroit techno en New Order.

Conclusie
Zet 'm keihard op en ga op de bank liggen, ben je na vijf minuten helemaal weg. Of draai 'm op je feest, wedden dat al je vrienden en vriendinnen vragen waar je die ongelofelijk goede beats vandaan hebt?

Gepubliceerd op 16 oktober 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie