Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Mighty Math - Experimental Child EP

CD-recensie Mighty Math - Experimental Child EP

Door
Mighty Math
Mighty Math is het éénmansproject van Robert Shaw. De man die even heeft geproefd van alle muziekstijlen die er maar te bedenken zijn. Totdat hij uiteindelijk dan toch z'n ware roeping heeft gevonden in de elektronica. Als knopjesdraaier bij uitstek. Met al twee CD's in z'n broekzak (The Spangled Up Of A Tumbler en Up Life Gone Star) zijn we benieuwd wat hij met de Experimental Child EP te zeggen heeft.

Glitch it, baby
Niet zoveel nieuws blijkt nu. Kant A bevat namelijk een remix van Experimental Child door Darkfarmer (van dub-house duo Swayzak). Kant B moet het doen met het originele Experimental Child (zoals die op The Spangled Up Of A Tumbler staat) en de exclusieve track Neon Heart Cowboy.
Het podium is dus voor Darkfarmer op kant A. Snelle beats en snelle geluidjes. Het klinkt allemaal heel aardig, maar het onstijgt het niveau van het origineel niet. Het blijft een beetje opgefokte lounge.
Mighty Math houdt niet van druk gedoe, zoals kant B laat horen. Lekker rustig bouwen de nummers naar een climax in het midden om vervolgens weer net zo rustig af te bouwen. Gekke geluidjes links en rechts leiden niet af van de kille elektrogroove die draait als een dieselmotor.

Conclusie
Melancholische elektro die ook nog eens lekker glitchy is doet het altijd goed. Ondanks de korte duur van de EP en het feit dat kant A niet zo bijzonder is, is ie de moeite van luisteren zeker waard. Mijn advies? Steek een sigaretje op, schenk jezelf nog een Jameson in en laat je meevoeren door de elektronische landschappen van de Mightiest Math in town. Gepubliceerd op 14 oktober 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie