Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Embrace - Out Of Nothing

CD-recensie Embrace - Out Of Nothing

Door
Embrace
Sinds 1998 is Embrace min of meer bekend in Groot-Brittannië. Maar echte roem viel de band rond de broertje Danny en Richard McNamara nog niet ten deel. Het debuutalbum The Good Will Out was nog het meest succesvol, maar daarna kakte het succes een beetje in. Terwijl If You’ve Never Been (2001) toch een heel goed album was.
En toen was het lange tijd stil rond Embrace. Tot we ergens in mei dit jaar een bijzonder bericht hoorden: het door Coldplay’s Chris Martin geschreven nummer Gravity werd geschonken aan Embrace. Schenen Chris en Danny opeens boezemvrienden te zijn. Het leverde Embrace in elk geval een hoop nuttige publiciteit op.

Out Of Nothing
Nu is er dus Out Of Nothing. Een plaat die nog het meest doet denken aan het debuutalbum. Echte brit(se)popliedjes die erg organisch klinken. Veel verschilt het niet van elkaar, maar mooi is het wel. Gravity is nog Embrace-achtiger gemaakt dan het in de originele versie al klonk. Aanstekelijk mooi is Looking As You Are. Ashes, Wish ‘em All Away en Keeping zijn hét voorbeeld voor organische, ruimtelijke muziek (dus als je niet weet waar ik ’t over heb, moet je die nummers maar ‘ns luisteren). Near Life is een heel gek, duister, kil nummer, maar heeft wel een bepaalde aantrekkingskracht. De afsluitende titelsong is vervolgens weer erg mooi en lief.

Conclusie
Kijk, ik gun het ze wel, het succes. Het materiaal is misschien iets te weinig afwisselend om het te bewerkstelligen, maar het is wel ontzettend fijn om lekker op dinsdagavonden naar Embrace te luisteren. Met die schitterend majestueuze (mooi woord) liedjes.

Gepubliceerd op 29 september 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie