Special Driv3r - Soundtrack

Special Driv3r - Soundtrack

Door
Driver
Spelletjesmuziek hebben we nooit onderschat, bij Scholieren.com. De liedjes bij Super Mario bijvoorbeeld, of de eighties synth-pop van Sonic The Hedgehog. Of wat te denken van David Bowie die een optreden geeft in The Nomad Soul? Maar nu lijkt het erop dat je eigenlijk niet meer zonder kan. Sinds Grand Theft Auto is het een sport geworden om de beste games-soundtrack samen te stellen. Wij bekeken (en speelden) Driv3r.

[image:1:center:Wat nou flitspaal?]
Auto's
Driv3r is een spel met auto's. We zijn geen spellenmagazine, dus we gaan niet vertellen hoe je moet rondrijden in dure auto's, mensen moet overvallen en schimmige dealtjes moet maken in achteraf-steegjes. We beginnen gewoon bij de Amerikaanse rock en punk die is verzameld op de soundtrack, aan elkaar gepraat met stoere quotes uit het spel.
Stoere, Amerikaanse rock. Dat betekent bekende namen als Phantom Planet, Iggy Pop & The Stooges en the Raveonettes. Dat betekent natuurlijk ook een heleboel onbekend materiaal. Waar we nog nooit van hebben gehoord, zoals Okuniev, Teddybears STHLM of Los Halos.

[image:2:center:Tropisch sfeertje.]
Love is a woman
Op zo'n losse audio-CD vallen twee dingen op: het aan elkaar praten van álle liedjes door een hese, stoere Amerikaan á la president Bush... Dat is gewoon prut. En dat Narco, de band die de CD heeft verzorgd, zichzelf twee keer op de CD zet (nota bene twee tracks gelijk achter elkaar) geeft toch ook te denken.
Voordelen van zo'n compilatie is dat je een hele rare verzameling artiesten op één schijfje tegenkomt. The Raveonettes bewijzen dat ze kunnen rocken met Bowels Of The Beast, Iggy speelt klassieker Gimme Danger. Onverwacht leuk zijn Hope Of The States en SLO-MO. Die laatste groep komt uit Manchester, en dat hoor je meteen. Electro-rocker Boy From The City is het beste liedje op de CD.

[image:3:center:Just a boy from the city.]
Conclusie
Wie zelf wil rondrijden in z'n auto (of van je vader) en tóch wil denken dat hij een gangster is kan misschien maar beter de CD van SLO-MO of the Raveonettes kopen. Met al dat gepraat tussendoor is de soundtrack van Driv3r alleen leuk om herinneringen op te halen aan momenten uit het spel. Met dat spel is niks mis, die X-Box laten we mooi staan op de redactie. Maar of we de CD nog vaak zullen draaien... Gepubliceerd op 31 augustus 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie