Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Event - inactief Lowlands - Preview

Event - inactief Lowlands - Preview

Door
Lievelingetje
Het lievelingetje van menig festivalganger staat weer voor de deur: A Campingflight to Lowlands Paradise! 20, 21 en 22 augustus barst het muziekgeweld los op het festivalterrein naast Sixflags in Biddinghizen. De Line-up van vorig jaar was behoorlijk indrukwekkend, maar de waslijst artiesten die dit jaar de verschillende podia zal sieren is compleet om je vingers bij af te likken…
Faithless, The Chemical Brothers, The Darkness, N.E.R.D., The Hives, The Bloodhound Gang, Franz Ferdinand. And the list goes on and on and on!

[plaatje0]

Ouwe Reus vs. Jonge Broekies
Vorig jaar viel de tickerverkoop enigszins tegen. Er werden ‘slechts’ 50.000 van de 60.000 beschikbare kaarten verkocht. De organisatie heeft er dit jaar echter alles aan gedaan om er voor te zorgen dat het festival weer uitverkocht raakt. Het festival der Lage Landen is een weekendje opgeschoven zodat het niet samenvalt met alle grote Engelse festivals. Voorgaande jaren kaapten die namelijk alle grote namen voor onze neus weg. Bovendien dacht de organisatie dat het geld van de consument wel op zou zijn tegen de tijd dat Lowlands op de kalender verscheen, aangezien het één van de laatste festivals in het seizoen is. Met het steeds groter wordende festivalaanbod zou de keus van de consument minder snel op Lowlands vallen… Helaas kunnen de meeste nieuwe festivals niet op tegen het karakter van het goeie ouwe Lowlands en de consument schijnt dat nu ook in te zien. De kaarten voor Lowlands vliegen namelijk over de toonbank en het ziet er naar uit dat Lowlands 2004 weer crowded zal zijn als altijd.

[plaatje1]

Extra’s, Specials en Buitentheater!
Zoals ieder jaar heeft Lowlands ook dit jaar weer een aantal veranderingen ondergaan. Vorig jaar moesten de Charlie en de Foxtrot het veld al ruimen en dit jaar wordt de Dommelsch aan het lijstje van wijlen tenten toegevoegd... Voor het verdwijnen van de Dommelsch komt een Grolschcafé in de plaats (dat verklaart en hoop), waar echte beugelflesjes verkocht zullen worden.
Naast veranderingen in de sfeer van inkrimping, zijn er gelukkig ook veranderingen die vallen onder de categorie uitbreiding! De organisatie heeft namelijk besloten om meer aan buitentheater en overige activiteiten te doen. Zo zijn er optredens van André Manuel (ow die!) voor een driekoppig publiek per keer, Otto Orgel die Nederlandse schlagers vertaalt naar Oostenrijks (Ich sing das Lied für dich allein!) en Geert Chatrou, officieel werledkampioen fluiten. Verder kun je een optreden verwachten van een megablaasorkest verspreid over het hele terrein, wordt er een wedstrijd snelwandelen gehouden en heeft Lowlands dit jaar zijn compleet eigen versie van de Olypische spelen: de Lowlympische spelen. Daarnaast is natuurlijk ook de Silent Disco weer te vinden op het terrein.

Krijg je de smaak al te pakken? Wij wel… Heb je nog geen kaartjes, surf dan als een gek naar de Lowlands site om uit te zoeken waar je aan kaarten kan komen en natuurlijk voor alle overige info over het festival.

[plaatje2]

Gepubliceerd op 25 juli 2004