Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie Camera Obscura - Underachievers Please Try Harder

CD-recensie Camera Obscura - Underachievers Please Try Harder

Door
Glasgow
Niet alleen een hele oude fotocamera, maar ook een band uit de muziekscene van Glasgow, Schotland. De link met Belle & Sebastian is dan ook snel gelegd. Muzikaal heeft Camera Obscura behoorlijk goed afgekeken bij de buren. Tweede album Underachievers Please Try Harder staat vol zoete pop over school, prille romantiek en liefdesverdriet.

Lente
Camera Obscura klinkt een beetje als de legedarische Schotse band The Pastels, en als Belle & Sebastian ten tijde van If You’re Feeling Sinister. En ergens anders weer als Leonard Cohen. Kortom, lekker soft, melancholisch en best fijn voor in de lente.
Tracyanne Campbell is de superschattige zangeres die soms een klein beetje vals zingt. Maar dat maakt eigenlijk niemand wat uit. Naar Camera Obscura luister je als je zin hebt in iets lichts, makkelijk te verteren. Eenvoudige drums, ontspannen sixties gitaren en een leuk Schots accent. Niet teveel irriteren aan het feit dat het verschil tussen Camera Obscura en Belle & Sebastian soms amper hoorbaar is, maar gewoon luisteren naar Suspended From Class, Let Me Go Home en meer lieve liedjes voor de zondagmiddag zonder huiswerk.

Conclusie
Het leek erop dat Camera Obscura een nep-Belle & Sebastian zou blijven, maar op Underachievers Please Try Harder laat de band horen wel degelijk invloed hebben op hun eigen geluid. Net genoeg originaliteit en genoeg goede songs voor een leuk album, volgende plaat nog een stap in de goede richting.

Gepubliceerd op 3 juli 2004