Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie Fear Factory - Archetype

CD-recensie Fear Factory - Archetype

Door
Geschiedenis
Na Soul Of A New Machine, Demanufacture, Remanufacture, Obsolete, Digimortal en verzamelalbum Hatefiles ging Fear Factory uit elkaar. Nu zijn ze toch weer bij elkaar gekomen, maar deze keer zonder Dino Cazaras. Ze namen Archetype op.

Bom
Fear Factory speelt Industrial Metal en heeft veel songs die gaan over technologie en haat. Leuk feitje: Hun eerste album Soul Of A New Machine was Death Metal.
Er staan zo'n 13 nummers op, waaronder een cover van Nirvana's School, die trouwens erg goed gedaan is. De eigen nummers zijn zoals van Fear Factory te verwachten hard, rauw en vooral lekker in het gehoor. Het eerste nummer 'Slave Labor' slaat meteen in als een bom met de vette gitaarriffs en keyboard effects op de achtergrond. Echte aanraders op de CD zijn: Slave Labor, Cyberwaste, Drones, titelsong Archetype en Undercurrent.

De Dvd
Bij deze cd zit een leuke extra, namelijk een DVD met de Australian tour erop. Geen live concerten maar gewoonweg grappige backstage gebeurtenissen (bijv. hoe gitarist Christian en zanger Burton praten over hoe ze in Franrijk samen een nazi in elkaar geslagen hebben.)

Duisternis
De teksten van deze CD zijn erg duister en gaan dan in de meeste nummers over haat. Slave Labor lijkt te gaan over zelfmoord, en zo gaat Archetype over het zien van de werkelijkheid.
Er is eigenlijk geen band die in de buurt komt van de stijl van Fear Factory, maar de keyboard-effecten neigen een beetje naar Rammstein.

Conclusie
Zeer goeie CD, maar tipt net niet aan Demanufacture. Geweldige nummers, strakke zang, hier kan geen metalfan en al zeker geen industrial metalfan omheen. Gepubliceerd op 1 juli 2004