Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Cosa Nostra - Squeeze it tight

CD-recensie Cosa Nostra - Squeeze it tight

Door
Funk
Ooit gehoord van de Mexicaanse soul-funk groep Cosa Nostra? Nee, wij hadden ook geen idee. Nu we eindelijk weten wat we al die jaren hebben gemist, horen we op de redactie al dagen lang niks anders meer dan de knalharde funk van Get Down And Do It en de vieze soul van Memory Of Your Touch. Oh yeah!

Research
Recordlabel Vampisoul heeft het druk met het opnieuw uitgeven van oude soulmuziek. Cosa Nostra nam ooit twee platen op in '71 en '72 en tourden een beetje in het westen van Amerika. Het kwam nooit verder dan dat, want daarvoor is het typische Cosa Nostra geluid niet commercieel genoeg. Hele rauwe soul, met zeurderige meisjesstemmen op de achtergrond. En natuurlijk het stemgeluid van Rudee "Bantu Black" Charles, dat het midden houdt tussen een Californische drugsdealer en- ehm- Donald Duck met teveel pina colada op.

Soulzomer
De rare combinatie van stijlen is Squeeze It Tight's sterkste punt. New Yorkse rock-en-roll, Mexicaanse gitaarsolo's en ouderwets krakende soul. Goed, af en toe krijg je schoon genoeg van het gegil van Rudee Charles. Maar het doet je des te meer beseffen dat je luistert naar een kamer vol eerlijke muzikanten, die een soulzomer lang lekker aan het trippen waren. In 1972. In Mexico.

Morgen ga ik mijn vakantie boeken. Gepubliceerd op 27 mei 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie