CD-recensie Keane - Hopes And Fears

CD-recensie Keane - Hopes And Fears

Door
Keane
Wij van Scholieren.com houden wel van een leuk cd'tje hier en daar. Zeker als dat cd'tje komt van een uit Engeland overgewaaide hype. Keane is een hype. Je kent 't wel. Vergelijkingen met Coldplay, Travis, Radiohead. Of we op nóg zo'n band zitten te wachten is even de vraag, maar feit is dat Keane leuk klinkt.

Keane bestaat uit drie mannen, zonder gitaar, maar met een stem, een piano en een drumstel. Hier in Nederland scoren ze reeds een hit met Somewhere Only We Know op radio en TV, maar ook de rest van het album Hopes And Fears heeft aardig wat potentie. Potentie? Nee, meer dan dat. Hopes And Fears is eigenlijk heel goed. Prachtmelodieën in heel fijne liedjes. Fijne liedjes als het genoemde Somewhere Only We Know, maar ook fijne liedjes als persoonlijk favoriet Everybody's Changing en persoonlijke op-één-na-favoriet We Might As Well Be Strangers.


Conclusie
Bij het management van de Nederlandse band Kane schijnen ze al wakker te liggen omdat de naam Keane een doorbraak in Engeland voor Kane wel eens in de weg zou kunnen staan. Misschien zouden ze zich bij Kane eens moeten inzetten om net zulke liedjes als Keane te maken. Dat zou een hoop kopzorgen schelen.

Gepubliceerd op 26 mei 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie