Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Concertrecensie Lostprophets - Concertrecensie

Concertrecensie Lostprophets - Concertrecensie

Door
Carlo
Op maandag 8 maart, alweer een tijdje geleden dus, speelden Funeral For A Friend en Lostprophets in Melkweg – The Max. Ik ging er met gemengde gevoelens heen. Aan de ene kant vind ik dit twee heel coole bands, en was ik benieuwd naar hun live-optredens. Aan de andere kant was het best pijnlijk om weer in The Max te zijn: in deze zaal waren de laatste twee concerten die ik met mijn broer Carlo heb meegemaakt, hij is in 2001 gestorven. Maar goed, ik zal me verder beperken tot de "nieuwe" avond.

[image:1:center:Lostprophets]
Voorprogramma
Funeral For A Friend mocht eerst. De sfeer zat er goed in, er werd een flinke pit gebouwd. Toch vond ik dat de muziek niet echt goed werd overgebracht. Alleen bij de afsluiting, toen de twee hits werden gespeeld, lukte dat wel en werd het toch nog een goed optreden.

Crowdsurfen
Lostprophets kon wél van begin tot eind spetteren. Het werd dan ook al snel een ouderwets rockfeestje met een grote pit en veel crowdsurfen. Eén keer sprong er zelfs iemand vanaf het balkon het publiek in, dit alles onder aanmoediging van zanger Ian. Toen uiteindelijk ook de hit Last Train Home werd gespeeld, was het feest compleet. Helaas bleef de toegift, waar iedereen op hoopte, uit.

Conclusie
Al met al kunnen we op een zeer geslaagde avond terugkijken. Natuurlijk zal niet iedereen zich aangetrokken voelen tot zulke concerten. Toch kan ik iedereen, die geen afkeer heeft van de rock-taferelen, zeker aanraden om eens een concert van Funeral For A Friend en zeker van Lostprophets te bezoeken.

Gepubliceerd op 22 maart 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie