Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Bauer - Baueresque

CD-recensie Bauer - Baueresque

Door
Romantiek
Is het al lente? Wel op Baueresque. Vlinders fladderen tussen analoge synthesizers door en de zon schijnt op een oude Fender Rhodes.
De nieuwe plaat van Bauer is speels, romantisch en tegelijkertijd volwassen. Want Bauer is niet meer de eenmansband van voormalig Bettie Serveert drummer Berend Dubbe. Bauer is tegenwoordig een heus popduo. Dat was eigenlijk al zo tijdens Can’t Stop Singing, maar op Baueresque is de rol van Sonja van Hamel veel groter. Ze zingt zelfs meer dan Berend.

Toveren
Gelukkig kan ze mooi zingen, en schrijft ze hele mooie liedjes. Daarmee kom je al een heel eind, als popduo. Tel daarbij de zoete klanken van een Mellotron, ontspannen drumpartijen, gouden melodieën, en de nieuwe Bauer is een schot in de roos.
"We ran along the riverside, we hid inside a shed in the trees where we stayed overnight." Wat een mooie Hollandse kneuterigheid in de teksten van Bauer. Ook muzikaal is het regelmatig op het kazige af, hoewel de band door de jaren heen een hoop heeft bijgeleerd. Bauer zette voor Baueresque zelfs zijn eerste stappen in een échte studio. Dat gaat jammergenoeg wel ten koste van de gekkigheid waarmee hij met debuut On The Move zoveel lof verkreeg. Maar er blijft genoeg rare elektronica over om meer dan regelmatig een lach op het gezicht van de luisteraar te toveren. Luister maar naar Doctor In Love of Life's A Breeze.

Conclusie
Baueresque is voor in de zon, op je balkon met een groot glas limonade. Op zondagmiddag, als je even niks anders hoeft. Dan mag je van geluk spreken dat je even naar Baueresque mag luisteren, terwijl Berend en Sonja hand in hand door een hele grote vlindertuin rennen, op zoek naar nieuwe samples.

Gepubliceerd op 20 februari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie