Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie Tom Barman & Guy van Nueten - Live

CD-recensie Tom Barman & Guy van Nueten - Live

Door
dEUS
Tom Barman is de frontman van dEUS, de beste band van België van de jaren '90 waarschijnlijk. dEUS staat nu even op laag water en dus heeft Tom Barman tijd voor solo-projecten. (waarschijnlijk is het andersom: Tom Barman heeft tijd voor solo-projecten, dus dEUS staat op laag water, maar goed).
Eén zo'n solo-project was zijn film Anyway The Wind Blows die vorig jaar uitkwam. Ook heeft 'ie een tijdje door Europa getourd samen met Guy van Nueten en het is net als met Univé: daar plukken wij de vruchten van.

Live
Op de cd Live vind je opnames die gemaakt zijn tijdens die tournee. Opnames uit Amsterdam, Antwerpen, Lissabon en bovendien nog een extra SuperAudio-cd erbij. Gratis. Met opnames gemaakt in Rotterdam. Da's allemaal al heel mooi natuurlijk, maar hoe klinkt het dan? Wel, Tom (gitaar) en Guy (toetsen) werken goed samen en dat brengt moie nummers met zich mee.. Zeven nummers van dEUS, een eigen nummer van Tom (Luxury) en een stuk of wat prachtig uitgevoerde covers van onder andere Nick Drake (River man, Fruit Tree), David Bowie (Memory Of A Free Festival) en Joni Mitchell(River).

Conclusie
Met een gitaar, een piano en een stem kan je hele mooie muziek maken. Tom Barman en Guy van Nueten bewijzen dat, al klinkt het soms allemaal wel erg kaal. Maar dat doet vrijwel niks af aan de schoonheid van de uitvoeringen. Alleen mag Tom Barman wel eens goed leren fluiten. Maar verder niks dan lof.
Gepubliceerd op 19 februari 2004