CD-recensie The Rasmus - Dead Letters

CD-recensie The Rasmus - Dead Letters

Door
Dead Letters
In Finland zijn ze al vijf cd's lang een begrip. In de rest van de wereld zijn ze net doorgebroken met In The Shadows, een hitje van het album Dead Letters. We hebben het over The Rasmus. The rasmus bestaat uit vier gasten die pop/punk maken met een serieus randje. Denk aan een luchtige Placebo. Zanger Lauri Ylönen heeft ook wel wat weg van Brian Molko van placebo.

Time
"A dead letter is a letter that has never been delivered because the person to whom it was written cannot be found, and it also cannot be returned to the person who wrote it" kunnen we lezen op de achterkant van het tekstboekje. 'Goh' denk je dan. Het is nou niet echt een stukje poëzie waar je kippenvel van krijgt. Het zou net zo goed in het ABC-handboek van de postbode kunnen staan. Maar dat laten we maar even voor lief, we gaan gewoon maar luisteren. First Day Of My Life en In The Shadows kennen we al als single. De rest van de plaat is niet heel erg anders dan deze twee songs; leuke gitaarlijntjes en punky, soms opzwepende ritmes. Lauri's stem is niet ontzettend imponerend, maar volstaat. Not Like The Other Girls springt er misschien muzikaal een beetje boven uit. Funeral Song klinkt zoals de titel al doet vermoeden: veel violen en erg donker. Een beetje zwak echter om 't lot te tarten en het liedje zo te noemen.

Conclusie
Dead Letters is best een lekker album, al moet je 't niet meer maken dan het is. Het blijft opbouwende-coupletjes-opzwepende-refreintjes-muziek waar je wel meer bandjes mee ziet pronken. Leuke plaat, niet meer of minder, maar als ze deze zomer op de Europese Festivals spelen, zullen ze vast wel wat publiek trekken.

Gepubliceerd op 16 februari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie