Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Interview Blazin' Squad - Interview

Interview Blazin' Squad - Interview

Door
Blazin’ Squad is coming!

Na Five, de Backstreet Boys en ’N Sync is het behoorlijk stil gebleven aan het Boy-band front. Blue blijft het hard proberen, maar heeft in Nederland nooit ongekende populariteit bereikt; waarschijnlijk vanwege een tekortschietend hunk-gehalte. Gelukkig zijn er nieuwe potentiële kandidaten met een hunk-gehalte dat dik in orde is... Blazin’ Squad is coming!
De tienkoppige(!) boy band is in Engeland al mateloos populair en heeft inmiddels zelfs een eigen platenlabel. Hun single Flip reverse deed het in Nederland erg goed. Onlangs brachten ze hun album Now or Never uit en binnenkort kunnen we ook een nieuwe single verwachten. Reden genoeg om eens even met de heren kennis te gaan maken.

[plaatje1]

In Engeland zijn jullie ontzettend populair, maar in Nederland zijn jullie nog niet zo bekend. Kan je iets vertellen over de band, hoe zijn jullie bijvoorbeeld begonnen?
Kenzie: We zaten bij elkaar op school en we hielden van dezelfde muziek: UK Garage. We zijn eigenlijk begonnen als twee groepen van vijf. Toen we nog op school zaten was er ook echt wel sprake van rivaliteit, maar tegen het einde van onze schoolperiode besloten we om samen een demo te maken, zodat we vaker op zouden kunnen treden op feesten. Meer hadden we er eigenlijk ook niet van verwacht, maar het werd een grote underground hit en zo heeft onze platenmaatschappij ons gevonden en benaderd.

Now or Never is heel erg divers. Hoe zouden jullie het album omschrijven?Flava: Het is heel gevarieerd. Je kan het niet echt één naam geven. Op het album staat Hiphop, R&B, pop, zelfs een rocksong. We willen eigenlijk iedereen aanspreken en daarom staat er op Now or Never voor ieder wat wils. Het is gewoon één grote mix-up!

[plaatje2]

In het boekje bij de cd zeggen jullie dat de muziek van Blazin’ Squad over het échte leven gaat. Dat jullie rappen en zingen over dingen die jullie zelf meegemaakt hebben en dat jullie daarom ook serieus genomen willen worden. Is het niet moeilijk dat veel mensen jullie gewoon zien als een Boy-band?
Kenzie: Nou ja, in principe hebben die mensen wel gelijk. We zijn tien jongens en we zingen in een band. Maar we worden wel serieus genomen. In het begin wisten mensen in Engeland niet zo goed wat ze van ons moesten denken, maar nu we een paar singles hebben uitgebracht snappen ze wel dat we uniek zijn.
Melo-D: We proberen ook echt wel anders te zijn dan rappers die nu populair zijn. Andere rappers hebben het over wapens en dealen, maar wij hebben het over auto’s en meisjes. Gewoon over dingen die in ons leven een rol spelen. Mensen willen nu niets horen over problemen zus en problemen zo. Ze willen luisteren naar muziek die gaat over de goeie dingen in het leven.

Is jullie leven erg veranderd sinds jullie break-through in Engeland?
Melo-D: Het is gewoon één groot gekkenhuis! Meisjes komen bij ons aan de deur, gewoon omdat ze ons willen zien. Fans bellen ons thuis en mobiel! We hebben al supervaak van nummer moeten veranderen! We hadden niet verwacht dat het zo ver zou gaan, maar het hoort bij het werk... Zo erg is het nou ook weer niet.
We hebben nauwelijks tijd om familie en vrienden te zien dus dat is wel moeilijk, maar ze komen regelmatig naar onze shows kijken. Het hoort er gewoon bij en we houden van ons werk dus dat scheelt!

Op jullie album zit copy-protection, denken jullie dat dat echt nodig is om de muziekindustrie te redden?
Flava: Ja zeker, voor ons zou het downloaden en kopiëren het einde van onze carrière kunnen betekenen, want als wij geen platen meer verkopen zal de platenmaatschappij op een gegeven moment zeggen: Sorry, maar we gaan niet meer met jullie verder. Natuurlijk hebben wij vroeger ook wel cd’s gedownload en gekopieerd, maar je bent je dan eigenlijk niet zo bewust van wat je ermee aanricht. We beseffen ons nu meer dan ooit dat het echt niet meer kan. Ik denk trouwens ook dat het niet zo lang meer zal duren tot de platenmaatschappijen internet op een positieve manier zullen gaan gebruiken. Dat hoop ik in ieder geval, want die copy-protection heeft ook nadelen. Ik wilde bijvoorbeeld laatst een cd in de auto spelen, maar hij deed het niet vanwege die beveiliging!

[plaatje3]

Jullie hebben ook een eigen label, hoe is dat zo gekomen?
Kenzie: Bij het maken van onze eerste plaat zijn we heel erg geholpen door onze producers. Zij hebben het zaakje aan het rollen gebracht en zij hebben ons ook geholpen om ons eigen label Weighty Plates op te zetten. We hopen dat we in de toekomst ook andere jonge artiesten de kans kunnen bieden om door te breken met steun van ons label.

Binnenkort komt er een nieuwe single, kan je daar al iets meer over vertellen?
Flava: De volgende single wordt Here 4 One, dat is het eerste nummer op het album. Als het goed is, zal de videoclip binnenkort te zien zijn op de muziekzenders. We zijn erg benieuwd wat die gaat doen hier in Nederland.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Reepa: We willen gewoon over de hele wereld bekend en groot worden!
Gepubliceerd op 9 februari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie