Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Anouk - Update

CD-recensie Anouk - Update

Door
Zoon
Waar zal ik 't deze recensie over hebben? Het halve succesjaar 2003 voor Anouk? De tweede zoon van Anouk? Of de cd Update van Anouk?
Ik behandel het gewoon alledrie, want 't heeft allemaal met elkaar te maken.

2003
Het jaar 2003 was een bijzonder jaar voor de artiestenpersoonlijkheid Anouk. De cd Graduated Fool bracht nou net niet echt helemaal het gewenste/beoogde succes, maar de tour die gepaard ging met de cd was weer een succes van heb-ik-jou-daar. En ook nog een mooie festival-tour erachteraan. Een verdeeld en bewogen jaar dus.

Zoon
En dan was er ook nog de geboorte van de tweede zoon van Anouk en haar vriend The Anonymous Mis. Elijah Jerimejah is zijn naam en naar verluid een prachtig mensen-kind. De eerste zoon Benjamin is inmiddels uit de luiers, in de peuterspeelzaal gedoken en dus kan je stellen dat Anouk een burgerlijke huismus is geworden.
In theorie dan..

Update
Ja, en dan is er dus nu een cd. Update is niet een nieuw studio-album, maar bevat een hoop acoustische en live-versies van nummers van voornamelijk Graduated Fool. En was dat album niet van origine een rustig, ingetogen album? En was 't niet Anouk zelf die 't roer omgooide en er uiteindelijk toch een ruig album van maakte? Update is dus in feite de droog-versie van het laatste album.
En hoe klinkt dat? Heel stoer voornamelijk. Anouk met een echte diva-stem die alles, van ruig tot rustig, aankan.
Too Long is een beetje erg uit z'n verband getrokken, maar écht goeie nummers als Margarita Chum en Stop Thinking zijn ook in acoustisch formaat het luisteren meer dan waard.
Twee nummers (It Wasn't Me en REM-cover Losing My Religion) van het Oosterpoort-optreden van twee jaar terug zijn bij de cd gevoegd én een acoustische versie van Between These Walls, het samenwerkingsverband met Junkie XL. En dan ook nog Michel live op Pinkpop én nog twee nummers acoustisch bij Denk Aan Henk. En allemaal even zuiver, mooi en rustig..

Conclusie
Anouk staat op zichzelf in Nederland. Eenzaam aan de top als Neerlands beste diva en rock-chick in één. Als ze haar gewone studio-albums nou eens net zo goed maakte als haar tussendoor-cd'tjes Lost Tracks en Update, dan zat het helemaal picobello snor en in orde met Anouk.
Gepubliceerd op 29 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie