Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Sébastien Tellier - Politics

CD-recensie Sébastien Tellier - Politics

Door
Vreemd
"Wat een rare muziek is dit", zeggen de meeste mensen die de muziek van de excentrieke Sébastien Tellier voor het eerst horen. Daar hebben ze zeker een punt. Debuutalbum L'Incroyable Vérité (2001) moest het vooral hebben van theremins, kazoo’s en andere exotische instrumenten.
En ook de nieuwe plaat van de door Air ontdekte Parijzenaar is behoorlijk vreemd. Op Politics laat hij vooral de minderheden in de samenleving aan het woord. Zo neemt Sébastien Tellier het op voor de Indianen in Amerika (Ketchup Versus Genocide) en door een burgeroorlog getroffen Afrikanen (La Tuerie). Politiek correcte boodschappen dus, met een dikke knipoog.

Wereldreis
Sébastien Tellier reist zo een beetje ontspannen de wereld rond, met rare strepen op zijn wangen en een grote glimlach op zijn gezicht. En overal zingt hij weer wat moois, meestal in onverstaanbaar Engels. Met exotische percussie en vogelgeluiden op de achtergrond over een ideaal Afrika in WonderAfrica, of over een Oostduitse die het jammer vindt dat ze niet meer kan tennissen tegen de Berlijnse muur (Mauer).
Muzikaal zit het allemaal heel goed in elkaar. Het door Cassius’ Philippe Zdar geproduceerde album zit vol muzikale vondsten en gekkigheid. Soms doet het door al die Moog synthesizers wat denken aan Bauer. En hier en daar lijkt het wat op Air. Maar veel vaker is Politics gewoon eigenzinnig, met vijfkwartsmaten, trompetten, elektronica en ongewone intermezzo’s. Ontspannen popmuziek voor als het weekend begint.

Conclusie
Politics is een muzikaal rariteitenkabinet. Daar moet je natuurlijk wel van houden, anders ben je na een nummer of drie al afgeschreven. Maar voor de liefhebber is van al die gekkigheid is Politics een wereldreis zonder eind.

Gepubliceerd op 26 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie