Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie Air - Talkie Walkie

CD-recensie Air - Talkie Walkie

Door
Rustig
Het Parijse duo Air doet het weer eens rustig aan. Zat hun vorige plaat 10.000 Hz Legend nog vol bizarre beats en rare geluiden, op Talkie Walkie verschuilen de heren zich achter akoestische gitaren en échte liedjes. En dus lijkt het weer wat meer op het zo vaak geprezen debuut Moon Safari.

Luchtballon
Het is alleen lang niet zo spannend meer. Zelfs bij de eerste keer luisteren gaat Talkie Walkie haast ongemerkt voorbij. Er is vast iets mis. Ah, kijk, in het persbericht staat: "Beluister Talkie Walkie voor optimaal genot in een luchtballon boven Frankrijk op een mooie lenteochtend." Maakt een hoop duidelijk! Ik pak een goed glas rode wijn en beeld me in dat ik een kilometer of wat boven de Loirestreek zweef. Dat is al beter.
De melodieën zijn filmisch, in de droomwereld van Air kan alles. Maar goed opletten hoeft niet meer, de spanning is eraf.
Nicolas Godin en Jean-Benoit Dunckel zijn meesters in het creëren van een ontspannen sfeer. Talkie Walkie is dan ook een prima plaat om te draaien tijden het maken van je huiswerk. Kun je met een half oor luisteren naar de zoete melodieën van Cherry Blossom Girl en Venus.

Conclusie
Echt enerverend is het allemaal niet. Hadden ze het de vorige keer nog over seks, nu zijn ze verliefd. "You could be from Venus / I could be from Mars / We could be together / Lovers forever". Talkie Walkie is een heel lief album, ik zie die twee jongens ook zo zitten in hun zilveren vliegtuigje, de zon achterna (Universal Traveler). Maar van Air mag meer worden verwacht.
't Is een vrij vervelend woord, maar dit riekt wel heel erg naar liftmuziek.

Gepubliceerd op 20 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie