CD-recensie Venus In Flames - Notes Of Tenderness

CD-recensie Venus In Flames - Notes Of Tenderness

Door
Venus
Het is aandoenlijk om Jan De Campenaere (aka Venus In Flames) te horen praten over het liedje Laughing Disease waarin hij vertelt beter aandacht te besteden en beter te luisteren naar zijn geliefde. Een sympathieke Belg is het..
In 2000 werd hij derde bij Humo's Rock Rally en daarna mocht hij regelmatig in het voorprogramma touren met K's Choice. In oktober kwam het debuutalbum Notes Of Tenderness uit. De plaat werd geproduceerd door Gert Bettens (K's Choice) en kende onder meer medewerking van Joost Zweegers (Novastar) en Sara bettens (K's Choice). Zeker geen kleine mensen in België dus.

Better Man
12 januari kwam het album uit in Nederland. Een album dat heel, heel lekker klinkt. Zang en muziek doen sterk denken aan Travis. 'Verliefd' is misschien het goede woord bij deze cd. Een cd om verliefd op te worden, om te geven aan degene op wie je verliefd bent, of om te draaien als je verliefd bent. Het is zeker niet een té lief album, want daar is het net niet zeikerig genoeg voor. Wel is het iets te lief geproduceerd, want het titelnummer Notes Of Tenderness en Fearless hadden beide best wat spannender gemogen, maar dat is kleine opbouwende kritiek. Het zijn overigens wel twee van de beste nummers van de cd.
The Sound Of Breaking Hearts is daarentegen weer perfect 'jazzy' en ingetogen. Of 'intimistisch' zoals Jan het zelf zou zeggen. Perfecte term.

Conclusie
'Intimistisch' is eigenlijk een perfecte beschrijving voor de hele cd. Lief, intiem en net een beetje eigenwijs genoeg om origineel te zijn. Venus In Flames zal geen grote band worden, maar als Jan de Campenaere heel erg lang muziek blijft maken, dan zullen een hoop mensen in België en daarboven heel blij zijn. Gepubliceerd op 15 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie