CD-recensie Ryan Adams - Love Is Hell pt. 2

CD-recensie Ryan Adams - Love Is Hell pt. 2

Door
Hell
2003 was een topjaar voor Ryan Adams. In augustus kwam de EP Love Is Hell pt.1 (check) uit, in Oktober kwam daar het volledige studio-album Rock 'n Roll (check) achteraan. In November volgde het grote Scholieren.com/3FM-interview en in December kwam Love Is Hell pt. 2 uit.
Dan denk je dus als je dat lijstje bekijkt: "die Ryan Adams is binnen. Die kan vredig sterven".
Maar niks is minder waar. Ryan Adams is misschien wel de ongelukkigste persoon op aarde. Want bij zijn label "Lost Highway" heeft hij een contract voor 6 albums. En wat denk je? Die twee delen van Love Is Hell worden door hun niet erkend als albums. Dat houdt in de praktijk in dat "Lost Highway" het geld opstrijkt voor Love Is Hell en Ryan Adams niks krijgt. Plus dat hij vastzit aan een soort van wurgcontract.

Whiskey
Nu vind ik het niet zo erg als Mr. Adams een beetje verdrietig is, want dan schrijft 'ie aardige liedjes, maar dit is natuurlijk overdreven. Dus gaan we het maar over z'n muziek hebben.
De Love Is Hell-sessies waren niet echt fijn. Ryan voelde zich niet op z'n gemak en daarom zijn de opnames erg donker geworden. Op Deel I viel dat nog wel te pruimen, maar op Deel II resulteert dat in wat eigenwijze tracks. Het zijn er zeven, en alle zeven vertellen ze een eigen verhaal (logisch). English Girls Can Be So Mean klinkt nog betrekkelijk vrolijk voor een nummer met zo'n titel. Hotel Chelsea Nights is een heerlijke laat-in-de-avond-met-een-glas-whiskey-op-de-grond-zitten-janken-song. Thank You Louise en I See Monsters klinken exact 't zelfde en zijn net zo singer/songwriter-achtig zoals we Ryan Adams al kende van Demolition. My Blue Manhattan heeft weer een hele aparte, niet te plaatsen sound..

Conclusie
Love Is Hell part 2 is, in vergelijking met part 1 een stuk bedrukter en moeilijker, maar daarmee niet minder mooi. Part 1 is voor de Herfst-periode, part 2 is voor de Winter-tijd. Nu is het dus tijd voor een Lente-plaat. Maar dan moet er wel weer ergens een vrouw opduiken die het leven van Ryan Adams verwoest, en niet een platen-label.
Dank U. Gepubliceerd op 12 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie