Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Interview Ryan Adams - Interview

Interview Ryan Adams - Interview

Door
Op weg
Donderdag 20 november. Ik ontmoet Bjorn van het Radio 3FM-programma Buzz in een café in Amsterdam. We komen bij elkaar om een interview met Ryan Adams voor te bereiden. De Amerikaanse alt.country-artiest is hier om zijn cd Rock 'n' Roll te promoten. Al snel komen de verhalen boven tafel. "Hij is niet makkelijk om te interviewen hè?", "Heeft 'ie niet ooit iemand uit de zaal laten verwijderen die riep om Bryan Adams' Summer Of '69?"
Vol goede moed gaan we op weg naar het Crown Plaza Hotel.

Suite
Voor het interview wordt ons nog snel even toegefluisterd dat Ryan er niet van houdt om gefotografeerd te worden. Jammer, maar het schrikt ons niet af. We worden binnen gelaten in de MacLead Suite. Niet één van de goedkoopste hotelkamers in Amsterdam, maar Ryan heeft er zijn eigen gedachten over; "Such beautiful rooms in this hotel, and they gave me the shittiest one." Hij is wel te spreken over Amsterdam; "All those brigdes, the water. I like it here."

[image:1:center:]
Ryan was ook in Amsterdam voor een concert in Paradiso, de avond ervoor. Hij speelde daar voornamelijk nieuwe liedjes, want de oude is hij een beetje zat. Net als de interviews die hij op deze dag moet geven. Met een donkere (zonne-)bril op en half onderuit gezakt zit hij er gaar bij. Echt geconcentreerd is hij ook niet, want hij went zich om de haverklap tot een mede-muzikant die ook op de kamer is. Als Bjorn hem enkele liedjes laat horen, veert hij op. Black Sabbath herkent hij natuurlijk als de eerste band waar hij een cd van kocht. Bryan Adams herkent hij daarentegen niet.
Als Ryan wordt gevraagd waarom hij nooit heeft overwogen z'n naam te veranderen, zegt hij het volgende:
"I didn't think that people would be so stupid"
"In my wildest imagination I never dreamed that adults would act like children that much, never!"

Conclusie
Na een kwartiertje praten is het alweer tijd om op te stappen. Ryan is moe. En hij moet nog naar platenzaak Concerto voor een in-store optreden.
Het hele interview hoor je zondag 23 november tussen 18.00 en 20.00 uur op Radio 3FM bij Buzz.

Gepubliceerd op 22 november 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie