CD-recensie Ryan Adams - Love Is Hell pt. 1

CD-recensie Ryan Adams - Love Is Hell pt. 1

Door
Materiaal
Die Ryan Adams. Ik blijf een zwak voor die man hebben. Of moet ik zeggen 'jongen'? knul? Een talent is het zeker. Hij schrijft hele mooie nummers. Rustig. Soms ook weer hard. Een typisch songwriter. Zo eentje van 12 vrouwen, 13 keer gedumpt. Zo eentje die eigenlijk helemaal geen zin heeft in touren ofzo. Snap je? Zo één is 't. Nou kijk, als 'ie albums blijft maken als het twee jaar geleden verschenen Gold dan vind ik 't best. Nog een goeie eigenschap van 'm: Hij brengt veel materiaal uit. Dit jaar drie albums zelfs. De eerste daarvan is Love Is Hell part one

Eén
Part One ja. Deel 1 dus. Deel twee komt in december. Een verzameling van tussentijds geschreven nummers zeg maar. Zijn echte album Rock 'n Roll is inmiddels ook alweer uit. Niet dat ik er wat van snap. Ik koop het allemaal maar gewoon om zoveel mogelijk mooie liedjes van 'm te hebben. En pfoe. Dat zijn er nogal wat.
Political Scientist bijvoorbeeld. Of The Shadowlands. Of Afraid Not Scared. Allemaal van die nummers met een mooie opbouw. Subtiel en pakkend. Saai soms ook, maar toch weer mooi.

Conclusie
Ja, ik ben wel een fan van Ryan Adams ja. Komt eigenlijk door mijn sadisme. Ik vind het heerlijk als liedjesschrijvers creperen van liefdesverdriet en psychische stoornissen. Kom maar op met die albums denk ik dan. En hoera. Die Ryan Adams voldoet precies aan mijn criteria. Heerlijk hoor zo'n vent. Heerlijke muziek.
Bezoek ook zijn site www.ryan-adams.com en let goed op bij het flash-intro. Daar verschijnt heel schattig "Dank U Heel Veel" in beeld. Typisch.

Gepubliceerd op 10 november 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie