CD-recensie K's Choice - 10 (1993>2003 Ten years of)

CD-recensie K's Choice - 10 (1993>2003 Ten years of)

Door
10
K's Choice bestaat 10 jaar en dat kan niet toepasselijker gevierd worden dan met een Best Of-CD én DVD, genaamd 10. Werden we twee jaar geleden al "verwend" met een soort Best Of Live-CD, nu vinden we de originele versies van de meeste hits van K's Choice op één cd plus nog vier bonusnummers.
Een beschrijving van tien jaar Belgische hoogtij.

Club
In 1993 richten Sarah Bettens en broer Gert K's Choice op. Op zoek naar het juiste geluid wordt het album The Great Subconscious Club opgenomen. The Ballad Of Lea And Paul en I Smoke A Lot zijn de meest representatieve nummers uit die tijd. De naam van de CD doet nog altijd dienst als naam van de zeer grote K's Choice fanclub.

Paradise
1995 is het jaar van de grote doorbraak van K's Choice. Met succes-single Not An Addict gaan Europa en zelfs Amerika plat voor de sympathieke belgen. Mr. Freeze, Little Man en het persoonlijke en gevoelige Dad stammen ook uit deze periode.

Crash
Na een tijd van intensief touren in binnen- en (vooral) buitenland verschijnt in 1998 het, naar mijn mening beste, album Cocoon Crash. Liedjes als Believe en Everything For Free zijn een absoluut succes, maar het is ook niet onlogisch dat er nog vier nummers uit deze tijd op de Best Of staan; Winners, If You're Not Scared, God In My Bed (het ultieme begravenis-nummer) en het B-kantje Until I'm Fine.

Happy
Op zoek naar de perfectionering van het geluid komt in 2000 het voor K's Choice begrippen sferische, maar toch toegankelijke album Almost Happy uit. De titelsong, het uptempo Busy en Another Year worden de successingles van het album. Virgin State Of Mind komt in de tussentijd nog op de soundtrack van Buffy The Vampire Slayer te staan.

Conclusie
De leden van K's Choice verkeren nu in een periode van rust (Sarah Bettens is bezig met een solo-album) en daarbij is dit album een mooie adempauze. Voegt niet veel toe en voor de echte extra's zal je de dvd moeten aanschaffen. Maar cliché-matig gezien is dit een leuke aanvulling op de cd-collectie.

Gepubliceerd op 9 november 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie