Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Pepsi Chart Live - Verslag

Special Pepsi Chart Live - Verslag

Door
Pink enige échte knaller op Pepsi Chart Live

In het Ahoy Rotterdam werd zaterdag 18 oktober Pepsi Chart Live (vroeger Pepsipop) voor de achtste keer gehouden. Op de Line-up pronkten namen als de Sugababes, Thicke, Pink, Di-rect en Stacie Orrico.
Voorgaande jaren ging het iets minder goed met het Pepsi concert. De kaarten waren verre van uitverkocht en de acts behoorlijk teleurstellend. Sinds de naamsverandering vorig jaar en het meer internationale karakter gaat het weer wat bergopwaarts. Het Ahoy was dit keer weer niet uitverkocht, maar verrassend genoeg was de bovenste publieksring (in tegenstelling tot vorig jaar) wel geopend.

[image:0:center:Jim]
Voormalige Playbackshow

Pepsipop had eigenlijk het imago van een grote playbackshow, maar eerlijk is eerlijk: dat hebben ze met deze en voorgaande editie wel rechtgezet. Was voorgaande editie het merendeel live, dit keer was alles live! En wonderbaarlijk genoeg nog goed live ook. Stacie Orricco bewees dat ze live net zo klinkt als op single. Het was zelfs moeilijk om te horen of ze playbackte of live zong. Wat een stem!

[plaatje1]

Pepsi Rock!

Naast het playback-imago, was Pepsi ook niet tevreden met het hoge gehalte pop op Pepsipop… Na de naamsverandering moest daar dus ook iets aan veranderen: meer rock. Maarliefst één editie heeft de organisatie dit vol kunnen houden. Vorig jaar stonden verschillende rock ‘achtige’ acts op het Pepsipodium, dit jaar was dat er slechts één. De Finse band The Rasmus (bekend van hun hit In the Shadows) liet zien dat ze meer zijn dan een ééndagsvlieg. In Finland zijn ze daar al jaren achter, want daar zijn de jongens al heel lang razend populair.

[image:2:center:Michiel Huisman met coupe Floris]
Een verrassende naam op de line-up was die van Bow Wow. Waar kenden we die ook al weer van. Juist! Ooit was hij Lil' Bow Wow. Nu wordt hij liever niet meer lil' genoemd. In Amerika is hij huge, maar in Nederland waren we al weer vergeten dat hij bestond. Nog één keer bracht hij zijn geweldige hit That’s My Name ten gehore. Leuk geprobeerd, maar als je Bow Wow hoort rappen raak je er al heel snel van overtuigd dat je zelf ook een raptalent bent.

[plaatje3]

Pepsi goes Pink

Na optredens van o.a. Di-rect, Sita, Birgit (die maar een mager applausje kreeg), Thicke en Fontane, mocht Pink de avond afsluiten. Wonderbaarlijk genoeg was het de eerste keer dat de succesvolle zangeres een concert gaf in Nederland. Ze gaf een miniconcert van een half uur en was echt de topper van de avond. Met live band zette ze een show neer waar je U tegen zegt. Pink was dus een rake klapper voor Pepsi.

[image:4:center:Pepsi Pink!]
Helaas was het optreden van Pink één van de weinige hoogtepunten, want de line-up was ook dit jaar weer niet echt bijzonder. Vooral Nederlandse artiesten (waarvan sommigen eigenlijk al weer vergeten) en ééndagsvliegen… Misschien is het een idee als Pepsi volgend jaar probeert om wat meer internationale artiesten aan te trekken. Dan is de kans ook een stuk groter dat het Ahoy wel uitverkocht raakt zoals in de beginjaren… Gepubliceerd op 5 november 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie