Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie John Mayer - Heavier Things

CD-recensie John Mayer - Heavier Things

Door
College
Je ziet het zo vaak in televisie-serie's en films, dat ik af en toe zelf het idee heb dat ik niet gewoon naar school ga, maar op een Amerikaans college zit. De campus daar is een wereld op zich, met eigen slang, dresscode en music-style.
Typische college-music is de emotionele, romantische muziek van John Mayer. Een artistiek aangelegde twintiger die zelf zijn liedjes schrijft en uitvoert. Een gevoelige jongen, maar wel mét een Nike-schoenen en een tattoeage.

Mooi?
Heavier Things, de derde plaat van Mayer, bevat lekker ontspannen popmuziek. Over zijn vriendinnetjes die bijna altijd weggaan of hem niet begrijpen, en meer algemener over zijn leven in modern Amerika. Platenlabel Columbia heeft flink wat geld gestoken in Mayer, en het resultaat klinkt er dan ook naar. Alle liedjes zijn supergelikte "instant-classics" zodat ik even twijfelde of ik niet de nieuwe CD van Sting op had staan. Of Dave Matthews, of Mark Knopfler.

Ongevaarlijk
Het woord dat Heavier Things het best omschrijft is misschien wel ongevaarlijk. Mayer probeert eerlijk te zingen over de zwaardere kanten van het leven, maar doet dat zo algemeen en zo berustend dat het lichtelijk saai wordt tegen het eind van de plaat. Vernieuwend zijn de onderwerpen toch al niet, en John Mayer weet het dan ook nog eens weinig bijzonder te brengen.

Conclusie
Heavier Things is als softpop-album lang geen slechte plaat geworden. Goed om in de kast te hebben voor bepaalde momenten, prima als verjaardagskado. Ik hou wel van iets meer actie, en iets minder wandspreuk-teksten. Kortom: John Mayer moet misschien eerst maar eens wat meer gaan léven, voor hij over dat leven wil gaan zingen. Gepubliceerd op 22 oktober 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie