Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Good Charlotte - Good Charlotte

CD-recensie Good Charlotte - Good Charlotte

Door
BOEM!
Nou ik verwachtte niet gek veel van Good Charlotte. Nadat ik The Young And The Hopeless (2003) had aangeschaft was ik niet erg verrast door de doorsnee punk van deze band uit Waldorf, Maryland, USA. Maar...Ik wilde meer horen dus kocht ik de eerste CD van deze band. De titel, lekker simpel: Good Charlotte. Ik stopte de CD in m'n stereo en wachte (m'n stereo is nogal sloom). Ik luisterde het eerste nummer (Little Things) en ik dacht...WAUW! Deze CD vind ik echt véél beter dan hun nieuwe album. Ook de rest van de CD bleef me verrassen. De teksten zitten beter in elkaar en de melodietjes zijn pakkender en ik vind ook meer punk! Zo zou een CD van een punkband moeten klinken. The Young And The Hopeless is gewoon een slap aftreksel van Good Charlotte.

Zachtaardig...
Vergeleken met bands zoals Greenday en Sum 41 is Good Charlotte nogal zachtaardig, zelfs watjesachtig. En dat is juist wat deze band zo leuk maakt. Ze komen onverwacht uit de hoek met hun muziek. Hoewel ze er soms wat overdreven uitzien, is de muziek eigenlijk best simpel en basic opgebouwd. Eigenlijk zorgt deze band voor wat afwisseling in de punkmuziek. Na altijd naar de harde punk van Greenday geluisterd te hebben is het wel effe lekker als er iets relaxters tussendoor zit.
Helaas....
Tja deze CD is in Nederland niet gewoon in de winkel te koop. Je zult hem moeten bestellen bij een postorderbedrijf of je moet iemand kennen in Amerika die 'm over wil schepen. Het is echt de moeite waard om deze cd minstens 10 keer geluisterd te hebben. Dus je weet wat je te doen staat: pak de catalogus of het telefoonboek van Amerika en zorg dat je hem in huis haalt!!!

Conclusie
Voor diehard punkers is deze CD goed voor wat afwisseling, ookal zeggen veel (jaloerse) mensen dat dit eigenlijk pop is. Echte fans van deze muziek horen wel dat dit echt wel tot de punk gerekend kan worden! Gepubliceerd op 20 september 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie