Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Haldern Pop '03 - Special

Special Haldern Pop '03 - Special

Door
Reiziger Op Haldern
Het aantal muziekfestivals dat 's zomers wordt gehouden is bijna niet te tellen. Laat staan dat we nog tijd hebben alles te bezoeken. Maar voor dat ene, gezellige festival aan de Rijn maakten we dit jaar graag een uitzondering. Op Haldern 2003 speelden niet alleen The Cardigans, Exploding Plastiks en het Frank Popp Ensemble, maar ook Neerlands trots: Spinvis en zijn band. Scholieren.com had de eer en het genoegen Han Reiziger, toetsenist in de band van Spinvis, na het optreden te ontmoeten voor een exclusief gesprek over backstage-pasjes, gedichten en Blof.

[image:2:center:Frank Popp rockt!]
Natuurlijk zijn we enigszins onder de indruk als muzieklegende Reiziger tegenover ons staat, maar gelukkig verloopt het gesprek soepel. Al snel is Han aan het woord: "Hoe vonden jullie het optreden? Was het wat? Normaal hebben we een andere drummer, Jeroen Kleijn is een invaller. Ik ben blij dat het goed klonk, we hebben het een beetje geimproviseerd omdat we vantevoren niet echt konden oefenen. Ik speel mee met de band van Erik (Spinvis, red.) als pianist, we touren nu langs podia in binnen- en buitenland. In het vooruitzicht hebben we nog een grote tour door België. Ik vind dat prachtig, het spelen in een band. Zeker met Erik, zijn teksten zijn net poezie en we hebben een gezellige groep. Voor mij als jazz-pianist was het wel een hele omslag, naar de dromerige pop van Erik. In het begin dacht ik: Wat moet ik HIER nu mee?

[image:3:center:Lichtshow voor de sfeer.]
Moderne muziek volg ik allemaal niet meer zo, niet zoals vroeger. Toen ontving ik Frank Zappa in de studio, haha. Maar van de bands die hier op Haldern spelen ken ik haast niks, jammer genoeg. Het is sowieso te warm om hier lang te blijven, vanavond ga ik met Jeroen weer naar huis terug."

Terwijl mijnheer Reiziger zijn glas water drinkt bedenken we ons hoe mooi het moet zijn om je op die leeftijd een beetje popster te mogen voelen. "Ik voel me trouwens geen popster," zegt Han, "ook niet een beetje. Nee joh, het is gewoon voor mijn plezier. Voor het geld hoef ik het niet te doen." Als we hem aan het eind van het gesprek vragen wat er in zijn CD-speler thuis zit, lacht hij een beetje. "Ja, dat is de DVD van Blof. Dat vind ik mooi, die teksten! Haast beter dan de Dijk!"

[image:1:center:Patti Smith is nog kwiek.]
Plichtsgetrouw kijken we de rest van het weekend naar een nogal saai Belasco, een vlammende show van The Raveonettes en een uiterst ontspannen Frank Popp die het Haldern-publiek slim bespeelt met retro-funk en een sexy Brits meisje. Iedereen kan lachen om een knorrige Ed Harcourt, en de Cardigans (met een beetje verkouden Nina) en legende Patti Smith vormen de laatste spetterende hoogtepunten van twee dagen Haldern. Maar eigenlijk zijn we in gedachten bij Reiziger. Die in de trein naar huis vast alweer denkt aan een of ander moeilijk piano-loopje, of aan een mooie tekst van Blof. Gepubliceerd op 1 september 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie