Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie The Herb Spectacles - The Incredible World Of...

CD-recensie The Herb Spectacles - The Incredible World Of...

Door
Tropisch
Het is een hete zomer, en die wordt nog twee keer zo heet met The Herb Spectacles. Het bonte gezelschap uit Nederland grossiert in Zuid-Amerikaanse tijuana- en mariachiklanken, muziek die in de jaren zestig door Herb Alpert en Chet Baker werd grootgemaakt. Debuutalbum The Incredible World Of The Herb Spectacles komt uit op Excelsior Recordings, het gitaarlabel dat met deze plaat haar horizon flink verbreed. Weinig gitaren dus, maar wel een hele hoop trompetten, marimbas en exotische percussie.

Gamba Sagrada
The Herb Spectacles ontstonden in 1999, toen leden van The Treble Spankers en de Amsterdam Klezmer Band samenkwamen. Via een contactadvertentie in de krant vonden ze een marimba-speler en percussionist, die gelijk maar hun stempel op de muziek van The Herb Spectacles hebben gedrukt. Die muziek lacht je werkelijk tegemoet, met zomerse melodieën en heel veel blazers. Je zou bijna de salsa gaan dansen, vast niet mogelijk, maar voor een leek verleidelijk als wat.
De songstructuren zijn niet al te complex, eigenlijk zijn het vrij normale nummers, maar wel volledig instrumentaal. Des te knapper dus, dat de band je aandacht vijftien nummers lang kan vasthouden, met vooral eigen werk en een Beatles cover (The Word). En met songtitels als Gamba Sagrada, La Luna Ti Guardera, Gray's Papaya en I'm An Old Cowhand kan het natuurlijk helemaal niet meer stuk.

Conclusie
The Incredible World Of The Herb Spectacles zou best eens de zomerplaat van 2003 kunnen worden. Het enthousiaste zevenmansorkest roept tropische beelden op, maar laten je ook horen hoe de soundtrack van een oude Nederlandse film zou moeten klinken.
De geweldige melodieën en fijne grooves werken prima tijdens een barbecue in de tuin met vrienden uit de buurt.
Een wereldplaat uit Nederland.

Gepubliceerd op 15 juli 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie