Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Haldern 2003 - Event

Special Haldern 2003 - Event

Door
Alles is zo mooi
Goed door de examens heen gekomen? De redactie hier is eindelijk weer een beetje bijgekomen, en we verheugen ons op de zomer. Voor ons geen Salou of Kos, wij werken keihard door. Voor wie er wel even uitwil en zin heeft in een weekendje helemaal bijkomen met ouderwets goede muziek en misschien wel de aardigste mensen in West-Europa: Haldern Pop 2003 staat weer voor de deur.

[image:1:center:Spinvis]
Dorp
Haldern Pop bestaat twintig jaar, en dat zullen we weten. Deze zomer is het de twintigste keer dat het kleine dorpje Haldern (vlak bij de grens) wordt bestormd door tourbusjes vol gitaren, een paar duizend kampeerders en verdwaasde buitenlandse persmensen, die zich ieder jaar weer afvragen waarom al die Grote Namen naar Haldern komen. Na een dagje rondlopen op de camping weet je het al: Haldern is een festival voor muziekliefhebbers, door muziekliefhebbers.

Augustus
Dit jaar speelt een uitgelezen selectie artiesten in het dorpje. Definitief is de programmering nooit helemaal, maar voorlopig verwacht men in Duitsland onder meer de Cardigans, the Libertines, Bright Eyes, Patti Smith en Neerlands trots: Spinvis.

[image:2:center:Bright Eyes]
Zoals ieder jaar kunnen bezoekers kamperen op een paar veldjes in de buurt, en is er de lokale supermarkt in Haldern voor eten en drinken.

Conclusie

[image:3:center:Mrs. Smith]
Haldern 2003 belooft veel moois. In al het festivalgeweld 's zomers (denk aan Werchter, Pukkelpop, Roskilde, Benicassim of Reading) is Haldern een ondergeschoven kindje, maar dat is nergens voor nodig. Toegegeven: je moet een nogal brede muzieksmaak hebben om de unieke programmering te waarderen, maar goed. Wij hebben ons publiek hoog zitten. Gepubliceerd op 26 juni 2003