Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie The Postal Service - Give Up

CD-recensie The Postal Service - Give Up

Door
Post
Jimmy Tamborello is beter bekend als Dntel, en maakt onder die naam melodieuze elektronica. Ben Gibbard is voorman van indie band Death Cab For Cutie. Hun aanvankelijk eenmalige samenwerking voor het titelnummer van Dntel’s This Is The Dream Of Evan And Chan EP resulteert in een innige muzikale relatie, via de post. Tamborello stuurt zijn beats en samples naar Gibbard, Gibbard voegt gitaar en zang toe. Misschien niet heel erg praktisch, maar wel effectief, zo valt te horen op dit debuutalbum van The Postal Service.

Aanvullen
De onderkoelde elektropop van The Postal Service is behoorlijk uniek. Gibbard is meester in het schrijven van pakkende melodieën, Tamborello’s elektronica is subtiel en doorzichtig. Gibbard stelt zich kwetsbaar op, met gevoelige teksten en een stem die maar net de hoge noten haalt, Tamborello compenseert het met koele synthesizers. Zo weten de heren elkaar perfect aan te vullen, en lijkt The Postal Service een echte band.
Soms doet het wat aan The Notwist denken, maar vaker nog lijkt The Postal Service een update van synthpop uit de jaren tachtig. Denk aan New Order of The Pet Shop Boys, maar dan meer ingetogen, en helemaal van deze tijd. Luister bijvoorbeeld naar de supercatchy popsong Such Great Hights of naar Nothing Better, een duet met zangeres Jen Wood.

Conclusie
In afsluiter Natural Anthem lijkt Tamborello even helemaal los te gaan met een breakbeat waar Kid 606 nog wat van kan leren, maar tegen het einde van de plaat maakt Gibbard, vraag niet hoe, er toch weer een vrij normaal popnummer van. Tamborello en Gibbard, van Seattle naar Los Angeles en weer terug. De twee kunnen het muzikaal gezien in ieder geval goed vinden, en leveren met Give Up een heel mooi debuutalbum af. Pop van deze tijd. Gepubliceerd op 19 mei 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie