Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

CD-recensie Teenage Fanclub - Four Thousand Seven Hundred...

CD-recensie Teenage Fanclub - Four Thousand Seven Hundred...

Door
Makkelijk
Veertien jaar makkelijke popmuziek van de Schotse formatie Teenage Fanclub zijn nu verzameld op een plaat met de een stuk minder makkelijke titel Four Thousand Seven Hundred And Sixty-Six Seconds: A Short Cut To Teenage Fanclub. Teenage Fanclub doet nergens moeilijk over, ze maken gewoon pakkende pop in de traditie van The Beach Boys, The Byrds en Neil Young.

Opvallend
Debuutalbum A Catholic Education kreeg in 1990 al de volle aandacht van de pers, het een jaar later uitgebrachte Bandwagonesque werd door Spin Magazine zelfs tot album van het jaar uitgeroepen. Achteraf misschien wat vreemd, 1991 was het jaar van Nirvana’s Nevermind en één van de populairste albums van R.E.M. Out Of Time.
Voor wie nog twijfelde aan het talent van Teenage Fanclub zijn de eenentwintig mooiste liedjes nu gebundeld, met een behoorlijk dik boekje erbij vol foto’s en achtergrondverhalen.
Opvallend is het ontbreken van nummers van Words of Wisdom and Hope, de plaat die de band vorig jaar opnam met Half Japanese zanger Jad Fair. Maar verder staat alles erop. Inclusief drie nieuwe, speciaal voor deze verzameling opgenomen nummers. Dat is goed voor de verkoopcijfers.
Nog iets dat opvalt is de voetnoot. De nummers met een sterretje erachter zijn "expertly edited in order to fit all 21 songs on one CD".

Conclusie
Verder weinig opvallends hier. Het niveau varieert van vrij matig tot briljant en de drie songschrijvers Norman Blake, Gerard Love en Raymond McGinley zijn aan elkaar gewaagd. Met de zomer in het vizier kan Four Thousand Seven Hundred And Sixty-Six Seconds: A Short Cut To Teenage Fanclub best nog wat toevoegen aan je collectie. Luister bijvoorbeeld maar naar The Concept of I Need Direction. Gitaarpop in zijn zuiverste vorm, voor als je van Daryll-Ann houdt. Gepubliceerd op 8 april 2003