Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Tahiti 80 - Wallpaper For The Soul

CD-recensie Tahiti 80 - Wallpaper For The Soul

Door
Onbekend
In 2000 bracht het Franse viertal Tahiti 80 het album Puzzle uit. Het was een leuk album, maar het heeft ze in Nederland niet echt bekend gemaakt. Zo kwamen er bij een concert dat ze in 2001 in Nighttown gaven amper veertig toeschouwers opdagen.

Wallpaper For The Soul
Nu doet Tahiti 80 een nieuwe poging met Wallpaper For The Soul. Je kunt merken dat het een volwassener album is dan Puzzle: serieuzere teksten en iets meer rustige nummers. Toch zijn de meeste liedjes nog lekker swingend, met melodieën die makkelijk in je hoofd blijven zitten. De plaat kan dus een behoorlijke upper genoemd worden.

Helaas
Wel heb ik iets aan te merken op het eerste nummer, dat ook Wallpaper For The Soul heet. Het begint met hetzelfde sample als dat Oasis in Gas Panic gebruikt. Niet echt een sterk begin van de CD dus. Verder vind ik het niet spectaculair genoeg voor een openingsnummer van een swingende plaat. De mannen hebben er voor gekozen om met een rustig nummer te beginnen, wat mij betreft had een wat sneller liedje daar beter gepast. Maar gelukkig knalt het tweede nummer, 1000 Times er wel lekker in, dus het zij ze vergeven.

Conclusie
Na een soort van valse start ontpopt Wallpaper For The Soul zich snel tot een leuk en swingend album. Tahiti 80 is weer het zonnetje in huis! Gepubliceerd op 7 april 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie