Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie The Datsuns - The Datsuns

CD-recensie The Datsuns - The Datsuns

Door
Return to Rock
Is 1973 ook aan jou geheel voorbijgegaan? Geen probleem, The Datsuns geven een veertig minuten lange impressie van de rockmuziek in de seventies. Van retro-rock is nauwelijks meer sprake, het is de keiharde return to rock waarmee deze band momenteel de wereld verovert.
Na twee jaar toeren in Australië en thuisbasis Nieuw-Zeeland zorgden optredens in Londen voor de grote doorbraak. Pers en publiek waren zeer enthousiast en in juli 2002 werd een platencontract getekend bij wat later het V2 label zou worden.

Overkill
Het eerste nummer, Sittin' Pretty is een duidelijk riffbased nummer, dit schept ruimte voor melancholisch krijsende solo’s en loopjes van de begeleidende gitaren. MF From Hell gaat dan weer door op het macho, overkill thema á la AC/DC of Black Sabbath, hetgeen ze overigens niet slecht afgaat, het geluid is hard maar melodielijn is zeker niet afwezig.
De volgende paar nummers beginnen na de tweede keer luisteren al op een parodie van zichzelf te lijken.
Vanaf het achtste nummer, In Love, wordt de distortionknop getemd en zelfs de gitaren af en toe het zwijgen opgelegd. Stiekem sluipt hier en daar een orgeltje naar voren en met de harmonisch klagende solo's in Build Me Up begint de muziek Deep Purple-achtige vormen aan te nemen.
Met de afsluiter Freeze Sucker zetten The Datsuns nog een laatste zes minuten durende hardrock afsluiter neer, waarmee ze bewijzen de vintage-rock goed in de vingers te hebben.

Conclusie
Heb je zo’n leren jas met van die spijkers erin en hou je van oude Nissans? Vraag je platenboer dan zeker naar The Datsuns.
De plaat brengt niets nieuws maar doet zeker niet onder voor de oude rockers-garde en het is een leuke kans om je hardrockcollectie aan te vullen met nog levende helden. Gepubliceerd op 24 februari 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie