CD-recensie Good Charlotte - The Young And The Hopeless

CD-recensie Good Charlotte - The Young And The Hopeless

Door
Punk
Laten we ze het voordeel van de twijfel geven. Good Charlotte is, inderdaad ja, de zoveelste punkband die de laatste tijd boven komt drijven en is, inderdaad ja, bekend geworden door één enkel hitje, genaamd Lifestyles Of The Rich And Famous, maar afgaande op die argumenten kun je niet zomaar bepalen dat de bekendheid onterecht is.
Nee, dat kun je pas zeggen na het beluisteren van The Young And The Hopeless.
Het klinkt misschien niet zo aardig, maar de internationale doorbreek-plaat van Good Charlotte is zo standaard als het maar zijn kan.

Deuren
Met Lifestyles Of The Rich And The Famous brachten ze een hit die deuren opende die normaal gesloten bleven. Vooral Europa ging plat voor en door die ene single en zo stond Good Charlotte in januari (met Kelly Osbourne) ook in de Melkweg in Amsterdam.
Het zal de goede marketing wel zijn, want de muziek is echt niet zo bijzonder dat die meer aandacht verdient dan de gemiddelde punkplaat die met dozijnen tegelijk worden gemaakt in Amerika.
Liedjes over een saaie jeugd, een slechte vader en een onbereikbare liefde en dat alles omlijst door een hoop gitaar- en basgeluid met soms zingende en soms schreeuwende zanger. Alleen in Emotionless en Say Anything wordt wat meer gas terug genomen waarbij de laatste in positieve zin opvalt door de originele baslijn.

Conclusie
"Punk zoals punk bedoelt" is het meest positieve wat ik ervan kan maken. De jongens van Good Charlotte hebben vroeger goed geluisterd naar hun punkhelden en dat resulteert in een plaat die wel leuk, maar absoluut niet origineel is en dus in het hoekje met cd's kan waar de stofdoek niét langs hoeft.
Gepubliceerd op 23 februari 2003