Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Concertrecensie Saybia - Concert

Concertrecensie Saybia - Concert

Door
Bokshandschoenen
Jeetje zeg. Dat is een chaotisch begin van een concert.
Op 16 februari stond Saybia 's avonds in de 013 in Tilburg en op die zelfde avond reden een goederentrein en een passagierstrein op elkaar bij Breda. Dat lijkt weinig met elkaar te maken te hebben, ware het niet dat als je uit Den Haag komt, je via Breda naar Tilburg moet.
Om een lang verhaal kort te maken; Na een vertraging van meer dan twee uur waardoor we het voorprogramma Orange Black en de eerste tien minuten van Saybia missen, komen we dan toch eindelijk de zaal binnen. We dringen ons naar voren en ik vraag aan een man met snor of we veel gemist hebben. De man kijkt me aan alsof ik zojuist gezegd heb dat ik met bokshandschoenen aan mijn kleren uit ga trekken, dus ik concentreer me maar op Saybia.

[image:0:center:Saybia]
Saybia wordt veelal vergeleken met Coldplay en Travis en dat is afgaande op het optreden niet geheel onlogisch. Net als de genoemde bands ligt de kracht bij Saybia in het maken van mooie gevoelige popliedjes. In combinatie met de loepzuivere stem van zanger Søren Huss komen die liedjes live ook ijzersterk over. Duidelijk is te horen dat Saybia al enkele jaren ervaring heeft in optreden.
Van de debuutplaat The Second You Sleep worden veel liedjes gespeeld, maar ook wordt het publiek getrakteerd op -de debuutplaat is al meer dan een jaar oud- veel nieuw materiaal.

Dat nieuwe materiaal klinkt al stukken beter dan de soms saaie oude composities, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het publiek dat helemaal los gaat als de bekendere nummers als The Day After Tomorrow en The Second You Sleep worden gespeeld.
Zanger Søren bedankt het publiek meerdere malen op een standaard overtuigende manier, maar de echte dankjewels zitten in de toegift die met onder andere een acoustisch nummer -Søren alleen op gitaar- en een nieuw liedje dat op Nederlandse bodem zijn primeur beleefd.
Je kan het standaard noemen, je kan het super noemen, ik noem het overtuigend. Saybia staat als een huis en pakt daarmee Nederland beetje voor beetje in. Gepubliceerd op 24 februari 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie