Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

School De Passie in Utrecht getest!

Geschreven door Kim op 18/04/2006
Een tijdje geleden kregen wij een mailtje van iemand uit Utrecht, met de dringende vraag of wij de Scholieren.com Scholentest ook op zjn school af konden nemen. Een bezoekje aan evangelische school De Passie in Utrecht Lunetten was het gevolg: een middelgrote school compleet met toiletgesprekken, tussenuren en tafelvoetbal.

Veel Passie-leerlingen zijn niet bijster positief over de school: ondanks de gezellige sfeer ligt er volgens hun veel troep op de grond, is de mediatheek vaak dicht, zijn de wc?s smerig en lijken de roosters wel gatenkaas vanwege de vele tussenuren. En blik op de roosters in de hal van de school vertelt ons dat dat wel klopt: een stuk of acht tussenuren per week blijken voor veel bovenbouwleerlingen vaak eerder regel dan uitzondering.

De Kantinetest
Wanneer we incognito de kantine/aula van De Passie binnenglippen, blijkt de onderbouwpauze net te zijn begonnen. Mede door de gescheiden pauzes voor onder- en bovenbouw heeft iedereen een zitplaatsje en hoeft niemand lang in de rij te staan bij kantine Smulhoek. Bij nader inzien blijkt echter dat deze kantine bijster weinig te koop heeft voor haar leerlingen: koffie, thee, wat zakjes snoep en chocola, veel meer eetbaars is er niet.
[grote-kantine.jpg*ID=360]
Jammer is dat er weinig prullenbakken in de kantine staan, waardoor veel leerlingen hun broodresten gewoon onder tafel slingeren. Voor het sportievere vermaak staan wl een tafeltennistafel en twee tafelvoetbaltafels opgesteld, waarbij je voor het luttele bedrag van ? 0,20 een spelletje kan spelen.

De toilettest
Tegen het einde van de pauze lopen we de toiletten binnen, waar we in oog staan met maar liefst tien blinkende wc-potten. Veel leerlingen vonden de toiletten n groot ranzig drama op school, maar in onze ogen zijn deze meisjestoiletten niets dan kraakhelder op een rondvliegende wc-rol na.
Opvallend zijn de geschreven gesprekken op de wc-deuren: "Hoi, hoe is het?", "Goed emt joe?", "Ja, goed hoor". Leesvoer zat dus tijdens het toiletteren!
[wc.jpg*ID=357]
De lokaaltest
Dwalend door de vele gangen van De Passie komen we een dakterras tegen, wat ons vanwege het mooie weer in de verleiding brengt om uit het raam te klimmen en in het lentezonnetje te gaan zitten. Helaas is dit dakterras alleen voor docenten, en moeten wij naarstig op zoek naar een leeg lokaal.

Na een lange zoektocht waarbij de meeste lokalen bezet f op slot waren, betreden wij een leeg scheikundelokaal. Het lokaal is een beetje standaard: tafeltjes in rijtjes, een schoolbord, gaskranen voor practica, alleen de vloer blijkt ?wauw!- ontzettend netjes te zijn. Waar zijn de propjes, pennendoppen en koekkruimels gebleven?

Wanneer we een blik in de prullenbak willen werpen schrikken we wel: in plaats van de grote 60-liter-prullenbakken die je op de meeste scholen tegenkomt vinden we in de lokalen alleen kleine huis-tuin-en-keuken-afvalbakjes. Geen wonder dat de meeste lokalen een berg afval nst hun prullenbak hebben!

Het juryrapport
Tja, deze school kent zowel nadelen als voordelen: vervelende roosters maar schone toiletten, een kleine mediatheek maar een ruime kantine. De lokalen zijn saai, maar netjes. Helaas zorgt een gebrek aan (grote) prullenbakken voor veel troep op de grond en is het niet prettig om als leerling met een lege maag rond te lopen als je je brood vergeten bent.

Eindscore?


 
 • Reactie door Nicky op 19/04/2006
  Lijkt me een saaie school zeg!
 • Reactie door k op 19/04/2006
  heetf niet iedere leerling iets negatiefs over haar/zijn school te melden?? Geniet gewoon van je schooltijd en zolang de toiletten schoon zijn, prima toch??
 • Reactie door ash op 19/04/2006
  haha.'
 • Reactie door piek op 19/04/2006
  ben iCk even blij dat iCk op mijn eigen schooltje zit:)
 • Reactie door [(K).. MisSiiY iiCkii! ..(L)] [..(L)FriiendJuhSsz hvJulliiej(K)Ziijn sQattiiess!!(*)..] op 19/04/2006
  bOeiie mii sg0ol is best zit n lkkr diing mr n klas hOger wat stOm hadde z'n Ouweluii nii ff kunne w88 mrjiaah=P mOete we t eg Over sg0ole hebbe ben iiCk net uit kriijgen we diit weer leuk h0or..
 • Reactie door gerrit-jan-piet-heinrich op 19/04/2006
  stomme naam he maarre onse schol is feel beter!!!!!!!!!!!!!!!1
 • Reactie door G! op 19/04/2006
  NEEJ JOUW NAAM IS ECHT FANTASTISCH GEWOON!
 • Reactie door je moeder op 19/04/2006
  --------------------------------- Gepost door [(K).. MisSiiY iiCkii! ..(L)] [..(L)FriiendJuhSsz hvJulliiej(K)Ziijn sQattiiess!!(*)..] op 19 april 2006 @ 17:31 bOeiie mii sg0ol is best zit n lkkr diing mr n klas hOger wat stOm hadde z'n Ouweluii nii ff kunne w88 mrjiaah=P mOete we t eg Over sg0ole hebbe ben iiCk net uit kriijgen we diit weer leuk h0or.. ------------------------------ alstjeblieft wat ben jij voor een gehandicapte buitenlander... leer eens normaal nederlands.
 • Reactie door JessiiCaa;; op 19/04/2006
  K ben wel bly met bataafSe kamP @ HengelOO,, AlhOewel meneer wiilsOn de teriinG knn krYGenN,, =) ((Net zOalS VeLen anDerenn,,)) Enneee;; Elke, als JJ diit leest, k hOu zO veel vaahn JJ! [x][x]
 • Reactie door WE op 20/04/2006
  dag! Nou wij als MR-leden moeten toegeven dat er inderdaad veel slechte kanten zitten aan onze school. Toch is het positief om te lezen dat onze school nog redelijk goed uit deze test is gekomen! Dus we kunnen de conclusie trekken dat we vaak de positieve dingen uit het oog verliezen maar dat we dat dus niet moeten doen!
 • Reactie door MasterSpike op 20/04/2006
  Lijkt wel op mijn oude school waarvan ik de naam niet ga noemen....kuch De saad te Damwoude...hoest. lekkr saai, niks te doen, alleen drinken te koop maar wel schoon en geen enkel tussenuur. Maar dat betekend dat je een hele dag lang tegen norse leraren moet aankijken en je aan strenge regels moet houden. en laat ik maar niet beginnen over de directeur :-{. Nee, dan is mijn huidige school veel beter al is het bijna afgelopen voor mij (examens) -xXx-
 • Reactie door www.wdz.nl op 20/04/2006
  alle scholen hebben wel die vele tussenuren bij de bovenbouwers en logisch dat de plees steeds vies zijn wij maken ze ook met opzet ransig en bij ons verkopen ze lekkere broodjes maar ze hebben nu opeens rode en groene smiletjes rood voor ongezond en groen voor gezond net alsof dat er ons weerbied om het te gaan kopen :S...Wij hebben een grote kantine en hij is heel gezellig alleen wel vies want niemand gooit want in de prullenbakken terwijl er daar heel veel van zijn...we hebben een gezellige mediatheek en de lokalen zijn ook helemaal niet ongezellig...Wat ben ik blij dat ik niet op die gevangenis zit zeg!!
 • Reactie door ikJuuh op 20/04/2006
  haaaii mensen onze school valt dan opzich wel mee hoar.. Njaa sommiige leraren..Sjaah maar die heb J op elke schoOl wel denk ik.. *-) dusseuhm.. fijne daG noOgg whahaa :P ciao ciao xx
 • Reactie door Mo op 20/04/2006
  Als je op de Passie met de juiste mensen omgaat is het best een leuke school hoor. Het probleem is echter de reistijd. Veel leerlingen op de Passie komen van buiten regio Utrecht en als je 2 uur per dag met reizen bezig bent is het ineens veel minder leuk :| als ik het achteraf bekijk had ik toch echt veel beter hier in mn eigen regio op school kunnen gaan...
 • Reactie door Rosanne op 20/04/2006
  LANG LEVE LERO VAN DEN PASSIE EN DE HEEMLANDEN <3
 • Reactie door CB op 20/04/2006
  Mijn schooltje doet het op alle genoemde punten beter. Schone gangen, schone toiletten, gezellige lokalen en bovendien voor zowel onder als bovenbouw geen ingeroosterde tussenuren en heel weinig lesuitval. En in de kantine is best wel heel veel te halen (ook voor degene zonder brood)
 • Reactie door pianshi op 20/04/2006
  De passie is een prima school. De school bestaad nog niet zo heel lang en moet er nog achter komen hoe ze moeten omgaan met bepaalde problemen. maar dit gaat steeds beter. de rommel is wel heel erg maar daar word zeker wat aan gedaan, ze hebben al veel gedaan maar dit heeft weinig geholpen maar ze gaan door todat het lukt. een paar tussen uren zijn juist wel lekker en met de aanzienlijke lage prijs van de tafelvoetbal, is zoon uur zo voorbij. een centrum met wat supermarkten is 5 min lopen dus wat er in de smul hoek niet is haal je daar. en voor de rest een super sfeer op school maakt makkelijk vrienden en doordat de school niet zo groot is ken je het grootste deel van de school wel. groetjes timo (een 4e jaars leerling van de passie)
 • Reactie door ---> ikkahw.. <--- op 20/04/2006
  k moest vmiddag nakomen op mijn sgool.... moewst ik die toffe teksten van de plee afschrobben !! twas nii egt leuwk, ma de teksten waren grappig :P
 • Reactie door GIRLY op 20/04/2006
  EHC RULEZZZZZZ :D
 • Reactie door geert op 20/04/2006
  nou het is echt wel een pleuris school en ik kan het weten het enieg voordeel is dat je kan spijbelen zoveel als je wilt...
 • Reactie door Titi op 20/04/2006
  Daar moet ik gewoon ff op reageren. Ik zit er al ruim 5 jaar.Het is er echt leuk met de mensen die er ook op zitten. Dat gezeik dat ze net bestaan, ach daar moeten ze eens mee stoppen, dat hoor ik al 5 jaar. En ja, het is nogal kommer en kwel voor bovenbouwers, ik zit in laatste jaar, je moet overal zelf achter heen, veel tussenuren ik had er 8 tot 10 in een week. En de kwaliteit van onderwijs is slecht! De eerste drie jaar heb ik hoogstens 8 maanden biologie gehad, ook in de bovenbouw zijn er periodes dat er geen les werd gegeven. Omdat er geen docenten voor waren of degene waren overspannen. En die smulhoek neemt ook geen enkel persoon serieus. Een ding scheelt je kan inderdaad spijbelen zoveel je wilt.
 • Reactie door ~L.A.~ op 20/04/2006
  haha okee,, nu moet ik ook ff reageren! Ik zit ook op de Passie... en ondanks mijn record dit jaar met slechts gepland rooster (-> 15 tussenuren per week!) .. en de pleuriszooi... benk toch blij dat ik voor de school gekozen heb! Het is er tenminste wel gezellig... tis maar gewoon wat je er zelf van maakt! En ja,, soms een uurtje spijbelen, en lekker het winkelcentrum in... relaxxe toch?! De sfeer zit iig wel goed!! xxx 4e jaars
 • Reactie door sharon op 21/04/2006
  ik heb op basisschool de spits gezeten, we hadden niet genoeg ruimte bij ons op school dus hebben we noodlokalen op de Passie gebruikt..
 • Reactie door lOl op 21/04/2006
  grappig tog zo'n bagger school alleen **** communicatie
 • Reactie door Mje op 21/04/2006
  Gepost door G! op 19 april 2006 @ 19:08 NEEJ JOUW NAAM IS ECHT FANTASTISCH GEWOON! ---------------------------------------------- hij had het ook over zijn eigen naam lekker ding :P
 • Reactie door iemand op 21/04/2006
  Ik zit nu ook op de passie. Het is een erg stomme school met rare leraren en de organisatie is slecht. Ik ga er vanaf omdat mn ouders en ook ikzelf het een slechte school vinden... Als er een thema is, helpen ze je er haast niet bij en zeggen wanneer je het af moet hebben en dan doen ze van '' zoek het maar uit ''. Erg irri. maark moet gaan
 • Reactie door trz op 21/04/2006
  Er is ook altijd wat te zeuren he?? Tuurlijk zijn er mindere punten, maar de troep is nu stukken minder, er is een studie ruimte bijgekomen voor als er te weinig plek is in de mediatheek, de tussenuren zijn nou eenmaal lastig te voorkomen in zo'n kleine school en zelfs al zou de smulhoek meer keus bieden, dan zou alsnog bijna iedereen naar het winkelcentrum gaan. De Passie is gewoon een goede school met sfeer die nog wat dingen moet verbeteren, maar je moet geen perfecte school verw88.
 • Reactie door Pianshi op 22/04/2006
  Als de gene die de passie niks vinden nou weg gaan en de gene die wel positief over de passie zijn blijven, is het op de passie meteen 10x beter.
 • Reactie door dientjuh op 22/04/2006
  Waarom doet iedereen zo negatief. Er zijn vast nog wel ergere sgoolen te verzinnen. Ik zit dan nog wel op de bassissgool maar ik ga volgend jaar ook met me fietsie en een rugtassssie op pat. Je komt tog op sgool om te leren. Dan moet je niet gaan seuren over dat er saaie leraren zijn en dat je te weinig dit en te weinig dat krijgt. Ok
 • Reactie door janita op 22/04/2006
  lijkt me wl leuke sgoowll, al1 lijkt me die tussenuren wl irritant zeg!!
 • Reactie door Esther op 22/04/2006
  jihaa........t is mijn school :D volgend jaar zit k in de 4e en ben heel benieuwd hoeveel tussenuren k ga krijgen...t is mss niej de beste school, maar wel gezellig! :D
 • Reactie door ikkuh?! :p:);) op 23/04/2006
  niehj zo seike gewoon dikke lol daaro ik spijbel haastr elkeuh! dag wel een uurtje dikke chillah! toch?;):p
 • Reactie door L. op 23/04/2006
  IK ben blij dat ik daar niet zit!!
 • Reactie door Kim op 23/04/2006
  Waarom juist de bovenbouwleerlingen die zoveel tussenuren hebben? Valt daar niet iets voor te regelen? Vooral de voorexamenklassen en examenklassen zijn druk bezig met het toewerken naar hun eindexamen en moeten dus volgens mij juist zo weinig mogelijk lesuitval hebben.. De onderbouw is alleen een basis, mocht die basis door veel lesuitval niet helemaal 100% goed zijn dan is er nog een paar jaar om daaraan te werken. Als er in de bovenbouw veel lesuitval is, dan is er al snel sprake van tijdnood omdat het eindexamen er sneller aankomt dan vantevoren lijkt.
 • Reactie door KweenieJJ..:D op 24/04/2006
  0Ow ben iCk blIjjj datt ick nieJJ Op dieJJ sk0owl siiTt!!...:D
 • Reactie door Ik weet niet op 24/04/2006
  Je kan wel zien dat de kwaliteit van onderwijs bij jou in ieder geval niet veel beter is...
 • Reactie door ons op 24/04/2006
  heej allemaal! Jhaa, wij zitten ook op deze school.. Het is zeker een goede sgool (niet met organiseren enz), maar tis egt super gezellig, doordat het een kleine sgool is. Weinig ruzie's en iedereen heeft gwoon contact met elkaar!!! das egt coowl! We zouden echt niet naar een andere school willen! Ja, zoals pianshi al zei eerder, als je een tussenuur hebt, ist gwoon egt super gzllig om met z'n alle naart winke;centrum ff lol te gaan trappe, niet dat we dat normaal niet doen hoor;) haha maar tis gwoon egt gzllig, SERIEUS!...nja..we gaan maar weer s stoppen met ons verhaal:P.. doeiii, liefs ons
 • Reactie door Killer DD op 24/04/2006
  EHC Den Helder Rules!!!!!!!
 • Reactie door P. op 24/04/2006
  Geef ma de wellant in utreg. Ajuus
 • Reactie door pianshi op 24/04/2006
  hoe meer tussen uren hoe beter.. mogt het voorkomen dat ik er wijnig of geen heb, dan blijf ik vaak nog een paar uurtjes op school:D bij de uber gezellige mensen die daar te vinden zijn;)
 • Reactie door ikke op 26/04/2006
  heej pianshi:P en alle anderen;) hahahah het zijn zeker uber gezellige mensen zeg! en idd, na schooltijd ff op school blijven is ook leuk;)..CU morgen weer:P hahaha xxx
 • Reactie door Geejj op 26/04/2006
  Zit ik toevallig op de Passie! Nja.. het is dan soms wel ranzig, maar wel heel gezellig! Er zijn idd voor en nadelen, je moet er mee leven he :P geen super stomme school dus, dat ene jaartje overleef ik nog wel ;) See you at the passiejj
 • Reactie door Un passie Gangsta op 26/04/2006
  Ik ben ook lid van de passie, wat is je msn? ;) Maak er wat van op wat voorn school je ook zit, zorg dat je iets leuks te vertellen hebt, later aan je kind/klein kinderen! :D doejdoej een passie gangstahyjuh
 • Reactie door ikke op 26/04/2006
  heej! jhaa, drm..we overleven het wel;) xxx
 • Reactie door Passie nerd op 26/04/2006
  Dr zitten anders wel een paar chickiejs op de passie.. (L) :D
 • Reactie door ... op 26/04/2006
  :S :D :) :P ;)
 • Reactie door het meisje dat ded mooiste stem heeft op 26/04/2006
  ey willen jullie ook bij mijn school komen de calvijn in lombardijen aan de fightestraat pleaseeeeee
 • Reactie door pianshi op 26/04/2006
  ik blijf tog liever op de passie:D (of is dit een stom grapje?)
 • Reactie door ikke op 27/04/2006
  jhaa, ik blijf ook liever op de Passie.. twas vandaag weer super:D..haha, lekker in de zon gezeten h pianshi? :P..nou weet je tog wel wie ik ben?..whahaha;) xxx
 • Reactie door pianshi op 27/04/2006
  gha geen iedee:P bruinhaar voor de ogen of blond krulhaar ene niet zo groot:P:$ of nog iemand anders:P;)
 • Reactie door ikke op 27/04/2006
  hahah nou die met dat blonde krulhaar, en ja, die kleine:P..hahaha
 • Reactie door gerb op 27/04/2006
  kzit ook op passie, tis gezzelig maar slechte organisatie (boeit me weinig want we leren genoeg) tja er zijn op deze school veel mensen die je liever niet kent maar ook een groep superaardige mensen. :) havo 4 :)
 • Reactie door Marjolein op 27/04/2006
  Jaa, ook ik zit op de Passie. Wij zijn geinterviewd over wat wijk vinden van de school en net alleen alle negatieve dingen zijn hierin verwerkt!! Ze willen de mensen dus gewoon een negatief beeld geven! Maargoed, De Passie is dan soms wel rommelig en ongeorganiseerd, MIJN VRIENDEN ZIJN THE BEST!! ( inderdaad gerben :) ) Liefs, Marjolein
 • Reactie door ikke op 27/04/2006
  heeej:D majo, ik ben t met je eens hoor! onze vrienden zijn the best.. xxx
 • Reactie door Passie en Adriaan op 27/04/2006
  Het artikel is toch niet alleen maar negatief? De school krijgt twee-en-een-halve duimpje! En de duimpjes staan omhoog, niet omlaag!
 • Reactie door ikke op 29/04/2006
  ja daarom..we blijven positief:D Iedereen een fijne vakantie! xxx
 • Reactie door geert op 03/05/2006
  de passie is een groot paradijs voor dieven en junkies!
 • Reactie door klaas op 03/05/2006
  zeg wie je bent!
 • Reactie door Matthias alias The gay op 03/05/2006
  oke oke ik ben het. spijt me, ik aanbid gertjan, love you man
 • Reactie door Matthias alias The gay op 03/05/2006
  ik bedoel Gert-jan Schep om geen misverstande te krijgen
 • Reactie door Lautjuh op 08/05/2006
  vet leuke klazz maar leuk plein enz. Maar met stomme leraren enso,,wil r vanaf maar da heeft geen sin want op elke school sitten stomme lerarenn..en btw de wctjuz sijn dus eg NIEJ schoon hihi en dr is nix tuh eteuhhhhhh xxxies mii
 • Reactie door selma op 09/05/2006
  waar hebben jullie het over en waar ligt passie
 • Reactie door selma op 09/05/2006
  owww ik zie het al in utregt wat een gare sgool
 • Reactie door djay op 09/05/2006
  eeej gasten vandaag relaxt t 2e uit! Dat was wel lekker met dit weertje whaha...! Dit keer ben ik t met bruinhaar voor der ogen whaha.. Lol! Nog 7.5 weekjes te gaan op school! Dan de zomerrrrrvkntione! gaan we nog wel fftjes iets doen he met z'n alle! lijkt me wel zo leuk! maareh.. de passie is een school in utrecht dus, en er zitten gwoon super aardige mensen op!!! jullie zijn super! haha best lache dit zo de reacties enz.. maar kortom: deze school is egt vet gzllig!!!
 • Reactie door PASSIEEEEE op 09/05/2006
  Hey we moeten gewoon eerlijk zijn tegenover anderen. Ze moeten toch wel weten waar ze aan beginnen als ze naar de Passie gaan? Ik raad jullie de school echt af. Ja je kunt wel gaan omdat het gezellig kan zijn, maar je moet natuurlijk uiteindelijk wel slagen.
 • Reactie door spijbel ziekte op 10/05/2006
  al dat spijbelen op de passie is wel beter!!!
 • Reactie door ikke op 11/05/2006
  heej..hier weer die kleine jah met die blonde haren:P..eigenlijk heb ik nog geeneens zin in de vakantie hahaha..jah, wel lkkr uitruste en geen huiswerk, maar kga jullie wel heel veel missen! We moeten zeker ff iets afspreken. Vandaag lkkr ijsjes gegeten whahaha twas vet:D.. hee maarrem, ik zie jullie morgen weer! xxx
 • Reactie door pianshi op 11/05/2006
  eeeujw kleine.. gratis ijsjes smaken altijd beter he:P.. tuurlijk je we gaan gwoon op vakantie met de hele klas... :P lijtk wel een prive klas forum... agjah... doag
 • Reactie door ikke op 11/05/2006
  heej lange:P jhaa ze waren lekker;).. woow goewd idee man! met ze alle op vakantie:D.. haha jah vet tog? zo'n forum? hahaha we gaan gwon lkkr door;) Greetz
 • Reactie door Me op 11/05/2006
  Jah al die tussenuren zijn wel relaxt, maar je kan ook overdrijven. Verder meestal wel een relaxte school.. we moeten er maar het beste van maken heh! :) En dat gezeik over leraren vind ik zo afgezaagd.. zoek maar eens een school waar ze wel alleen maar leuke leraren hebben.. Kuss (4 vwo)
 • Reactie door lolie uit bergem op 11/05/2006
  wel, ik haatt school:) ben een belg en ik draai niet rond de pot... gwn wat gist in de wc en 2 dage geen school tzz:p
 • Reactie door djaytje weer op 16/05/2006
  heej ben ik ook weer es een keer... jaja, we houden het wel bij hierzo =) leuk is wel lache... Ach school is best leuk hoor ( 'lole') als je maar lol hebt... En omdat ik super lieve/coole/aardige friends heb op sgool daar, heb ik het SUPER naar me zin.. kan niet beter qua gzlligheid enz! :) haha maar kga weer es, kga weer verder leren voor wisk... doehg
 • Reactie door ikke op 17/05/2006
  ik vin ut vrder wel leuke sgool, met plein enso en vriende en lkkr spijbele maar ik hoop dat ik later wel sal slagen..ach ik doe me best tog,,want wil well vn sgool af:P verder issiej vet gesellig alleen niej eg goed georganiseerd.mja..niks aan te doen heh..ik ga tis laat(vor mii)
 • Reactie door ROse_ op 23/05/2006
  haha die naam De Passie! geweldig
 • Reactie door ikke op 01/06/2006
  hee die vorige ikke was niet die kleine met die krullen btw ghehe ;) MORGEN OPWEKKING! kheb er zo onwijs veel zin in! xxx
 • Reactie door Anke op 01/06/2006
  tjah... elke school hep wel wat geloof k.. wij gelukkig weinig tussenuren, redelijk schone wc's, maar wel vreselijke concierges... (op eentje na dan!! dies ech top...!!) kantine hebben we btw niet, en we mogen in de mediatheek nie op internet in de pauzes... nog meer?!? ;) maar khep het er wel naar mun zin or.. nog ma 1 jaartje duzzzz...
 • Reactie door e op 07/06/2006
  wat een saai sgool
 • Reactie door Nienna op 13/06/2006
  Saai is school alles behalve ;) Als je niks te doen hebt kun je altijd proberen minder tussenuren te regelen, ben je lang zoet mee ;) *lol* Nee, d'r zijn momenten dat ik het echt helemaal gehad heb met De Passie vanwege de oganisatie en communicatie, maar de sfeer blijft gewoon super. Ik zit nu voor m'n 4e jaar op De Passie en aan de ene kant moet je dingen inleveren, maar aan de andere kant blijft het gewoon leuk en zie je toch langzamer hand steeds meer leuke dingen er voor terug komen. En even ter indicatie van die tussenuren: ik zit in vwo4 en mijn 'top' was 16 tussenuren in de week. Dit is inmiddels terug naar 4 echte tussenuren en de rest van de uren dat ik vrij ben kan ik later naar school of eerder naar huis. Maar 4 5 uur les per dag gemiddeld blijft wel van de zotte. Maar wat De passie echt uniek maakt, vind ik, is de mogelijkheid voor de sing-in enzo! :D
 • Reactie door ah et op 13/06/2006
  mooe scholl
 • Reactie door kim daar boy-FRIEND op 15/06/2006
  hey sgatje goed gedaan :) met die is en so ;)
 • Reactie door kim daar boy-FRIEND op 15/06/2006
  ik ben het nogsteeds een tip ik heet mike ;) tipje (K)
 • Reactie door rafelow op 17/06/2006
  volgens mij zijn het zeikleraren en zijn z nooit aardgig
 • Reactie door - op 23/06/2006
  onze basisschool had te weinig ruimte, daarom hebben we toen groep 7 en 8 in de lege lokalen van de passie gehad. zag er toen wel netjes uit enzo, alleen zo, eh, evangelisch...niet echt wat voor mij ;)
 • Reactie door charly everonski op 26/06/2006
  ik sit op de passie rotterdam en er sijn nadelen maar ook voordelen ik denk gewoon doe gewoon goed je best en dan is het jaar so voorbij en dan nog later ben je er van af bij ons zuigt het ook we hebbe iritante lerare maar ook helke lauwe dusz probeer gewoon het beste van te maken en laat niet over je heen lopemn , ben je het etrgens niet mee eens laat het merkn helpt bij m ij ook haha kusjes charly
 • Reactie door Michel op 26/06/2006
  Je hebt helemaal gelijk Charly. Passie Rotterdam sucks voor een groot deel. Laten we in opstand komen!!! :P
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  AMEN ! passie sucks zwaar. leraren suks, roosters suks, die hele school sucks maar tog is het best lauw:P ik doe mt je mee mich!
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  sommige leraren zijn best lauw ho0wr:P
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  kom we gaan de passie r'dam ook laten testen :P jeeej
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  Gosh! jullie zeuren wel echt he. Laat mij het oude koek, standaard ding zeggen: wees blij met een school, maak niks uit welke. Want denk maar aan de ARME, die helemaal gn school hebben! Wees gewoon blij dat je kan leren enz. Je bent niet de ENIGSTE op aarde die nadelen vindt. pff.. egoisten. Luister naar Charly hoor! ;) you go girl.. enne Michel, ja...Hey! ahah. Kgeef jullie geen kusjes of groetjes aan scholieren die zielig doen. :D
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  Lala, gaa niet in opstand komen hoor! :O Kheb je beter geleerd meisje. Hahaha. We moeten gewoon bidden ervoor, dat alles goed komt (A) ZOALS ALLE ANDERE CHRISTENEN OP DE PASSIE! 8)
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  sorry dodo je hebt helemaal gelijk ik moet dank baar zijn:( jah we gaan heel hard bidden!:D
 • Reactie door Michel op 26/06/2006
  Amen?
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  jah toch
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  mich ik begrijp je amen? niej ho0wr voel je je wel lekker? :S
 • Reactie door Michel op 26/06/2006
  Amen.. betekent zo is het, het zei zo enz.. Ik ben het gwoon met jullie eens. Ofnie?? naja.. ik zeg wel vaker Amen. Amen!
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  Hoe bedoel je amen? Michel. Het is AMEN! De Heer verteld in de Bijbel dat ALLES van kaft tot kaft waarheid is! En alles zal oooit goed komen, dus dat zal ook bij ieder van jullie gebeuren! of geloven jullie Christenen daar niet in?????? SHAME ON YOU THEN! God bless you
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  Nu mag jij spreken Lala (A)
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  jaa maar jy zei amen? michel. en dat lijkt alsof je het niet zeker bedoelde, vandaar AMEN! zo is overtuigend
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  en duuuuh, als christen weet ik donders goed wat amen betekend, i'm not stuupid G!
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  AMEN! dodo. julie moeten dank baar zijn, jezus zal op een dag terug komen en daar moeten we klaar voor zijn! en niet onze school gaan afzeiken. julie kennen de uitspraak wel w.w.j.d. das beteken wat zal jesus doen. en in de bijbel staat dat je moet probeeren om op jezus te lijken. en ik bedoel zal jezes de school afzeiken? NEE! hij zal het er het beste van maken. in het begin van het gesprek deed ik heel negatief maar dank zij mijn suster dodo heb ik van mijn fouten geleerd. in jesus naam amen
 • Reactie door Michel op 26/06/2006
  AMEN!
 • Reactie door Michel op 26/06/2006
  zo goed?
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  wie is er met me!
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  heel goed mich! god zal erg blij met je zijn
 • Reactie door Michel op 26/06/2006
  Ik?
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  IK BEN HET HELEMAAL MET JE EENS ZUSTER! GOD MAG ECHT DANKBAAR MET ZO'N ZUSTER ZIJN ALS JIJ! LAAT HET IEDEREEN WETEN, IEDEREEN! GOD ZEGENE U!
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  jah mich god houd ook van jouw. en dat meen ik! in jesus naam.
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  god houd ook van mij:D en ook van dodo en ook van char
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  You said it, I thought it. white chick! Je haalt gewoon alle woorden uit mijn mond lala. :P
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  cool, ik heb een gave!
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  fawaka dang dodo.
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  Ja spang noh! en mjou G?
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  ah je weet toch chill
 • Reactie door Ya Black Sister op 26/06/2006
  Se Swa! Kan iemand mij iets vertellen over die spange God! ik wil hem leren kennen 8)
 • Reactie door baby blacka op 26/06/2006
  hmmmm, ken je heb dan nog niet swa. hij zit in je hard no! je moet goed soeken. wie zoekt zal vinden. je weet tog
 • Reactie door Ya Black Sister op 26/06/2006
  Se swa! weet je hoe lang ik zoek. Kheb zelfs operatie gedaan swa! en weet je ik ben de DOODS voor operatie!!! kzei al tegen hun goed zoeken noh, anders krijg jij met god black sister te maken!! en weet je wat ze vinden nix noh! ik zeg je noh. ik heb ze mt mijn kruis in elkaar geslagen. kheb zelfs rontgenfoto's laten maken! meisje,, HmmHmm tjeee! kkdoe dat nooooit meer! kmoest naaakt! :O dus beter ga jij mij de waarheid vertellen noh! want anders krijg jij met mijn vuist te maken. God bless je maar als ik hem gevonden hebt
 • Reactie door baby blacka op 26/06/2006
  hmmm. ten eerste meisje beging niet te schelden noh! en sorry voor je van die operatie! maar op die manier vind je hem niet swa! koop een bijbel om te beginnen enn bless you ...
 • Reactie door baby blacka op 26/06/2006
  ow jah ga naar de kerk swa
 • Reactie door baby blacka op 26/06/2006
  sory niet schelden maar dreigen bedoel ik
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  eey doe rustig mensen! god hou van julie vergeet dat niet maar ik denk niet dat hij deze communicatie goed vind
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  Jaa, maarja lala voor andere kan het erg educatief zijn hoor! zo leer je met elkaar omgaan en het belnagrijkste leer je God kennen.
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  aaah daas waar
 • Reactie door Dodo op 26/06/2006
  Dus praten jullie maar verder.. ohjaa en natuurlijk ook een beetje praten over de Passie, want daar gaat deze site over mensen! (A) en moge God u zegene in alle tijden!
 • Reactie door Ya Black Sister op 26/06/2006
  Ja man! PEACE OUT SWAMEID!
 • Reactie door LaLa op 26/06/2006
  jah want passie is toch wel lauw achter af! god zegen !
 • Reactie door baby blacka op 26/06/2006
  jah mang. bless you all
 • Reactie door Rosanne Verheul op 27/06/2006
  Hey ik zit ook op de passie in Rotterdam... En ik irriteer me steeds meer aan de school!! Eerst was ik nog minder positief maar afgelopen jaar waren we al met ons examen bezig volgend jaar zit ik echt in mn examen jaar en het is echt zooo slecht geregeld!! Leraren houden zich absoluut niet aan de regels van het pta boekje, kunnen echt NIET plannen, ze geven onze rapporten veel te laat we hebben er nog maar 2 gehad voor eene heeeel jaar met als gevolg dat je de laatste twee weken echt KEIHARD moet werken zodat je juist slechte cijfers haalt!! Er zijn maar een stuk of 3 leraren die nog redelijk les kunnen geven maar de rest kunnen het allemaal niet!!! Ook vind ik dat ze bij de kantine veeeel meer moeten verkopen!!! Verder is de sfeer opzich wel goed. Het is wel gezellig hoor!! OO jaaa en ze moeten weer een op maandag een sing inn gaan doen.. Het kan verder ook heeeel gezellig zijn ohoor op school!! Er zitten best leuke mensen, al was mijn klas afgelopen jaar egt een beetje gaar:S haha
 • Reactie door Jojo op 27/06/2006
  OKe doosje verheul overdrijf maar weer lkkr hoor ... :p Ik vin wel leuwke sgool er zijn mega gare leraren die dus niet kunnen plannen ..maar sommige leraren hebben erg veel voor je over en proberen hard hun best te doen om te planne... als jij aardig doet tegen die leraren doen ze meestal wel aardig ok ok er zijn natuurlijk uitzonderingen ...maarja die zal je altijd houde...ik vin wel leuwke sgoowl... en ok over de kantine heb je glijk doos ...als ze maar g1 gezonde dingen gaan verkopen ..of was dat je bedoeling.....en idd de sing-inn moet egt weer Kome dat wordt nu denk ik leuwker... xxx
 • Reactie door Blackamii op 27/06/2006
  amen sisters dodo lala charlie baby blacka etc... ik ben er helemaal mee eens ... de passie is spange friend .. god Bless ya all
 • Reactie door JOjo op 01/07/2006
  Leraren zijn gewoon onmenselijk daar kan je altijd wel over blijve zeike
 • Reactie door gewoon oprecht uit het hart op 19/07/2006
  whahahh de passie rotterdam is echt een shit school !! oke eff sirieus ik vind echt niet mvr verheul overdrijft hoor ze toont gewoon haar frustratsie !!! want echt letterlijk niks is op onze school goed geregeld en ze komen altijd met de zelkfe shit maar jah wij zijn maar een beginnende school `jah daag!!!!!!!! al 4 jaar zeker kiss my ass !!!!!1
 • Reactie door Ilonaa op 31/07/2006
  Het lijkt me wel een leuke school. er is op elke school wel iets niet goed. je moet niet alleen naar de buitenkant kijken vind ik dan he! ik zit nu in de derde klas in denbosch op school. ik wil misschien naar utrecht komen voor christelijke mensen te ontmoeten. ik word gek van de wereld. ik w3il het liefste in een christelijke wereld leven. als je dan een Chr. school hebt, ga ik daar gebruik van maken. maar ik ga egt niet kijken naar de binne kant van de school. voor deze test moest dat wel, wel leuk om te weten. maarre als je maar gelukkig word tog! naja ik ben der weer vandoor! God's zegen allemaal he jongens en meisjes! kiss from Ilona frOm denbosch;)
 • Reactie door hoi op 01/08/2006
  tsal wel...
 • Reactie door kenjz op 08/08/2006
  wat een jannetteschool
 • Reactie door kenjz op 08/08/2006
  school voor sissies
 • Reactie door Mireile op 23/08/2006
  erge school, leuke leerlingen maar de rest is niks
 • Reactie door - op 23/08/2006
  Voor de mensen die hier op willen: echt neit doen, het is gezellig, maar je moet wel goed onderwijs hebben, t draait niet alleen om gezelligheid, tuurlijk tis belangrijk,, maar wacht dan maar tot je in de examenklas zit, dan krijg je ckr spijt en maakt gezelligheid niet zo veel meer uit kus mij
 • Reactie door Een 'Passie' Leerling op 11/10/2006
  HeeJ mensjes(K),, Ick sit op 'de Passie' en het is een onwijs gaafe schOol de sfeer is sppr gezellie && gelukkig wOrd de rommel steeds minder..!!:) Maaruh ick mOet naar schOol.. dOeiihOeii(L)
 • Reactie door ''PASSIE GANGER'' op 18/10/2006
  DE PASSIE IS EEN HELE LEUK SCHOOL HOOR!! :D IK MOET NU FF EEN SAMENVATTING VOOR GODSDIENST MAKEN DUSS.... ik wou gewoon ff zeggen dat DE PASSIE EEN TE GEKKE SCHOOL IS!!!!!!!!!!! (H) BYEE!
 • Reactie door passie iemnd op 26/10/2006
  de passie is egt een super leuke school hor!! tis allemaal wel slecht geregeld vaak maarja ik vind het belangrijker hoe het is op school