Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Grenzeloos chatten gevaarlijk?

Geschreven door Esther op 01/03/2006
De tijd dat het internet gebruikt werd voor alleen zakelijke en hoogstnoodzakelijke communicatie, ligt ver achter ons. Het internet is niet langer een zakelijke, informatieve bron, maar een grote internationale speeltuin waar jong en oud zich verenigt in chatrooms, op forums en websites. Verscholen achter hun anonimiteit, lijken sommige internetgebruikers geen grenzen te kennen. "Jeugd vaker misbruikt op het internet", kopt de plaatselijke krant.

Ouders en overheid maken zich zorgen en vinden dat er meer controle moet komen, maar wat vinden fanatiek chattende jongeren zelf? Ik vroeg drie jongeren naar hun bijzondere internetervaringen.

[Lissa2.jpg*ID=320]Begeleiding voor internetgebruikers
Lissa (17) is elke dag wel een paar uur actief op het internet. Ze bevestigt dat er veel mensen met slechte bedoelingen op het internet zijn. "Ik ben naaktfoto?s tegengekomen van een vroegere vriendin op een site en iemand die via het internet aan mijn telefoonnummer is gekomen maakt er misbruik van."
Met ongeveer tien mensen die ze op internet leerde kennen heeft ze afgesproken. Goede en/of slechte ervaringen? "Met vijf ben ik nu nog vrienden en met eentje daarvan heb ik een jaar verkering gehad."
"Eén iemand ging nadat hij me gezien had, alles wat ik had gezegd tegen me gebruiken. Hij zette iedereen tegen me op en hackte me; dankzij hem ben ik veel vrienden kwijt geraakt."
Lissa vindt het een goed idee dat jongeren (vooral onder de vijftien) begeleid moeten worden bij het internetten: "Je weet nooit wat er op het internet rondloopt?"

[Maaike2.jpg*ID=321]Mannen van vijftig
Maaike (19) heeft weinig slechte ervaringen met internetten. "Het meest zit ik op het forum van Scholieren.com en op MSN en daar vermaak ik me prima. Chatten op een chatsite doe ik eigenlijk nooit."
"Via MSN heb ik een paar goede vriendschappen opgebouwd met zowel jongens als meisjes. Met een paar mensen heb ik zeer goed contact en we bellen ook vaak en soms spreken we af om wat leuks te doen."
Maaike denkt dat internet een goede manier is om vriendschappen op te bouwen, als je maar voorzichtig bent. "Ik heb eens meegemaakt dat iemand zich voordeed als een meisje van achttien maar in werkelijkheid een man van in de vijftig was."
"Gelukkig heb ik vrij weinig last van zulke figuren omdat ik al drie jaar een vriend heb en dat gelijk vertel. Dan druipen dit soort mensen al snel af."

[Wouter3.jpg*ID=322]Spamvriendschap
Wouter (16) is de eerste persoon die ik op het internet spreek die keurige volzinnen met hoofdletters en punten typt. Op een tamelijk ongebruikelijke manier heeft hij één van zijn beste vriendinnen via het internet leren kennen. Een paar jaar geleden kreeg Wouter heel veel spam binnen op zijn toenmalige hotmailadres. De meeste spammails gooide hij gelijk weg.
"Maar op een gegeven moment kreeg ik spam binnen via allerlei emailadressen waar ook gewoon namen in stonden, dus dat waren bestaande personen. Ik reageerde ook op die mails en er was één meisje dat terugmailde, zich excuseerde enzovoorts, terwijl ze er eigenlijk niets aan kon doen. Ik schreef daar weer een mailtje op en zo bleef dat maar doorgaan, tot we uiteindelijk besloten om elkaar toe te voegen op MSN. Dat heeft zo een jaar geduurd en we leerden elkaar op die manier beter kennen."
"Uiteindelijk ontmoetten we elkaar ook in het echte leven. Het klikte vrij goed en in de zomervakantie ging ik ongeveer acht keer op en neer naar het hoge noorden en het klikte steeds beter. Tot op de dag van vandaag hebben we contact."
Ondanks zijn positieve ervaring, is een stukje meer controle goed volgens Wouter, want vooral jonge kinderen zijn erg naïef. "Veel is ook bangmakerij, denk ik, want de meeste mensen op het internet zijn vriendelijk en de kans is erg klein dat er echt wat gebeurt door of via internet."

Vriendschappen komen en gaan
Op het internet kunnen vriendschappen gesloten, maar ook gebroken worden. Grenzen verlegd, en overschreden. De vraag is of het gevaar ligt bij de mensen met slechte bedoelingen op het internet, of bij het verschijnsel dat het internet steeds meer een vervanging begint te worden van het echte leven.

Tegenwoordig zijn bijzondere internetervaringen eigenlijk niet eens bijzonder meer.

 
 • Reactie door Sanne Eline Mirthe op 02/03/2006
  Uhm.. Jaa het is heel gevaarlijk, want je weet nooit wie erachter de computer zit, daarom zit ik noooit op internet, ik durf ook niet meer op msn. dit is een bericht van een vriendin, namens ons! Wij hebben wat ergs meegemaakt! =O een man kwam ons opzoeken, een man dwon ons om ons uit te kleden!!
 • Reactie door Wouter op 02/03/2006
  Net stukje Esther :) Voor de rest is het grootste probleem met internet dat internet wordt gezien als een masker, zodat niemand weet wie je echt bent. Maar vaak kun je wel door simpel zoekwerk weten wie iemand is en wat hij doet. Je moet er gewoon mee omgaan zoals in het echte leven, als er wat gebeurt wat je niet wilt, moet je stappen ondernemen en eventueel politie bellen :)
 • Reactie door :) op 02/03/2006
  Die Wouter <3.
 • Reactie door Maaike op 03/03/2006
  Netjes Esther :)
 • Reactie door mellef op 07/03/2006
  ja ik heb ook wel contacten gehad:P en er zitten dus egt van die gasten tussen die ook al zeg je dat je 14 ofzo bent nog steeds iets van je willen:S als je snapt wat ik bedoel. gekke pedo's:@ er zijn natuurlijk mensen die dat leuk vinden om macht over iemand te hebben... maar dat kan nou eenmaal niet. wel heb ik een vriendin die een vriend heeft van 27 terwijl zij 15 is:|
 • Reactie door ~Magische wiet~ op 08/03/2006
  Steek nog een jointje op man!
 • Reactie door eh Sanne Eline en Mirthe ...? op 08/03/2006
  Uhm Jullie Zeggen Jha darom zit ik Ook nooit Op Internett... Wat denk je dat dit is ...? En als een man je Dwingt om uit te kleden ..? dan doe je dat tog gewoon niet het is msn duss Egt KApot ZIELig zijn jullie maar eh k ga verder me tijd niiet aan verspillen k k0m alleen om een Verslag te k0pieren van dese site laterzzz
 • Reactie door YEEEEEAAAH op 09/03/2006
  heeeeey ik houdt wel van een lekkere stuk KAAAAAASSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAJAJAJAJAJAJAAJA IK WIL KAAAASS!!!!!!! LEKEKEERERRR
 • Reactie door sanne op 09/03/2006
  hoi ik vind dat jullie alledrie gelijk hebben er moet toezicht zijn bij minderjarige groetjes
 • Reactie door Amber op 12/03/2006
  Jammmm! Wouter!!!
 • Reactie door jasper op 12/03/2006
  grappig
 • Reactie door Sterre op 12/03/2006
  Jaammmm Wouter? Vind hem helemaal niet zo knap.. alleen wat ie zegt is wel beter;) xx
 • Reactie door Wouter op 12/03/2006
  Kijk, aan wat Sterre zegt, heb ik meer. :)
 • Reactie door hira op 13/03/2006
  ik heb mijn vriendin al 4 jaren. ik heb dr gehad door te chatten
 • Reactie door marco op 15/03/2006
  ik hou van worst
 • Reactie door Niek op 15/03/2006
  hoihoi
 • Reactie door !! op 15/03/2006
  hou gewoon je bek dicht en praat over dit onderwerp !! :@
 • Reactie door anoniempje op 15/03/2006
  Ik zit zelf ook nooit op chatsites, maar meer op msn.. Daar heb ik via mn vriendin die ook via msn mn vriend leren kennen waarmee ik nu al 2 maanden heb ^^
 • Reactie door Ano op 15/03/2006
  ik ben ooit een keer iemand tegengekomen op internet hij stuurde me foto's van zichzelf. we kregen contact en hij was heel aardig tegen me, we spraken af: maar toen ging het fout, het was helemaal niet de jongen die hij zei dat ie was maar een oude man hij verkrachte me en misbruikte me... ik heb nog wel contact met hem, want ik durf het aan niemand te vertellen, en hij dreigt als ik niet meer kom het ook tegen mijn ouders te vertellen... PLEASE HELP!
 • Reactie door Wouter op 16/03/2006
  Contact wánt aan niemand durven te vertellen? Klopt niet helemaal. Verder, wat wil hij tegen je ouders vertellen? 'Hoi ik ben een oude man ik heb jullie dochter misbruikt'? Misschien toch maar eens tijd om het wel aan iemand te vertellen, want omdat niemand er iets over zegt, blijft dit tuig vrij rondlopen. Dat is niet echt de bedoeling. Mensen die nog verder met me willen praten over mijn mening in dit artikel of andere kwesties > the.golden.age.of.inner.walls@gmail.com
 • Reactie door PEACE op 16/03/2006
  DOOOOOOOOOOOOOOOOM
 • Reactie door Maaike op 19/03/2006
  Klopt helemaal! Ik heb dergelijke ervaringen ook meegemaakt. Maar deze is toch wel wat ander dan anderen denk ik. Een jaar geleden leerde ik een Panameese Jongen van 20 kennen via een site die bekend staat als "Deviantart" We voegden elkaar al snel toe op MSN en praatten veel met elkaar. Ik weet dat hij de waarheid spreekt omdat we elkaar wel eens hebben gezien via de webcam. We kunnen elkaar alles vertellen omdat er een groot vertrouwend tussen ons is. Daarom weet ik inderdaad zeker dat lang niet alle ongure mensen op het net leugenaars en kinderlokkers zijn ;)
 • Reactie door LOL op 21/03/2006
  KAAS:d
 • Reactie door ikke op 21/03/2006
  alleen al afspreken via internet doe k nii egt aan... ken aan mij ligge... ja en met de cam ken je echt weten wie er achter zit...
 • Reactie door Noonie op 24/03/2006
  Heej Esther! mooi stukje hoor :) knap geschreven :) (zie je snel in #levella hoop ik ^^)
 • Reactie door cas op 29/03/2006
  wie doet er omereta?
 • Reactie door gast:) op 30/03/2006
  msn is gevaarlijk dus dat....!! er gebeurt dagelijks zoveel dat het niet eens meer wordt verteld!!!!!!
 • Reactie door peer op 30/03/2006
  de bovenste is hot, maar het kan gevaarlijk sijn:S
 • Reactie door kaas> op 30/03/2006
  kaas?
 • Reactie door Wouter op 30/03/2006
  Het is vrij makkelijk. MSN is net als het echte leven, sommigen kun je vertrouwen en anderen niet. Dat maakt MSN niet echt gevaarlijk, want het kan je ook gebeuren als je naar de kroeg toe rijdt, of zoiets :). Zolang MSN nog geen gevallen van zinloos geweld op haar geweten heeft, vind ik het aardig veilig.
 • Reactie door is daar iemand= op 01/04/2006
  is daar iemand
 • Reactie door anti op 01/04/2006
  hallo iedereen
 • Reactie door sharwien op 02/04/2006
  hoi
 • Reactie door gast:) op 03/04/2006
  zijn jullie overtuigd??? msn is gewoon gevaarlijk!!!!!
 • Reactie door Jeff-de-Peff op 03/04/2006
  ja als je het nu ziet is het alleen over meisjes. Ik denk dat jongens een stuk minder gevaar lopen.
 • Reactie door joggie op 07/04/2006
  tsja dast risica vant vak
 • Reactie door vissen op 09/04/2006
  Jo, luitjes. Waarom is internet gevaarlijk? Komt het door de samenleving of door een aparte groep? Bijvoorbeeld: een subcultuur ofzo. en zo ja waar kan je dan msn 8.5 halen? Wie is eigelijk de server van msn en waar kan ik contact met hem opnemen?
 • Reactie door vissen op 09/04/2006
  P.S. Ik vind die reclame op de radio zo grappig. Die van: Zo klinkt een 10 jarige jongen die een leeftijdsgenoot bedreigt met geweld, en dan hoor je typen op een toetsenbord. :)
 • Reactie door I like big blunts and i can not lie (mc. weed) op 11/04/2006
  tsjah jongens jongens jongens.... het is maar net hoe ver je zelf gaat als jij je gaat uitkleden achter de cam omdat je dat Eigenlijk gewoon heel spannend vind en als dan iemand (per ongeluk) die foto's opslaat en je dan gaat chanteren dan heb je het min of meer aan jezelf te danken...... en om heel eerlijk te zijn zijn denk ik dat het vrijwel altijd zo gaat.... duz niks nieuws MENSEN MOETEN BESCHERMD WORDEN TEGEN ZICHZELF en jah dat kan niet want het is een vrij land (nog wel) doe wat je wilt maar.... maar it might just come back and bite you in the ass....... p.s. I love weed smokin grass free's the mind think straight
 • Reactie door kelly op 11/04/2006
  Op msn kan jezelf bepalen wie je toevoegt en wie niet. Als iemand driegt en weet ik veel blokeer je hem toch gewoon en verwijder je hem toch ? Als jij een vreemde van een chatsite toevoegt heb je het zelf gedaan en loop je soms risico, maar echte schoolvrienden op msn is wel heel leuk hoor! - xxx - kelly
 • Reactie door gullum op 11/04/2006
  hallo mensen ik ben hier nieuw (K)
 • Reactie door nadine op 12/04/2006
  hoi
 • Reactie door nimo op 12/04/2006
  alles goed hier?
 • Reactie door RMK op 18/04/2006
  man van 50 zoekt meisje van 9;D
 • Reactie door Miez op 18/04/2006
  er is ook zoiets als een blokkeren knopje?!?!?! P.S. KAAAAAAAAAASS :P
 • Reactie door ann op 20/04/2006
  hallo
 • Reactie door silke op 23/04/2006
  het is gewoon je eigen risico. ook op msn. als iemand jou toevoegd die jij niet kent en jij accepteert die persoon en dan blijkt het een of ander vies ventje te zijn en je blijft dan contact met die persoon houden dan is het ook wel je eigen schuld toch??
 • Reactie door sneewitje op 23/04/2006
  heey mensen hoest mj jullie met mij wel goed jullie lijken miij lieve mensen
 • Reactie door Mii op 23/04/2006
  Heey heey allemaal! Khad even een vraagje, weet iemand een site waar een goede tekst op staat over de voordelen en nadelen van chatten/internet? Ik moet namelijk met paar vriendinnen een opdracht maken voor Nederlands en wij hebben daar dit onderwerp voor gekozen.. Als iemand iets weet..? Bedankt alvast!
 • Reactie door Yamie (16) op 24/04/2006
  Hai iedereen,, Waarom hebben sommige van jullie niet het respect om gewoon normaal op deze reacties in te gaan? Mensen hebben ook gevoel, ook al is dit alleen maar internet. Verder ben ik er niet mee eens dat internet over het algemeen schadelijk is. Als je het slachtoffer bent van misbruik van internet, is het vaak je eigen schuld. Meisjes die worden misleid door oudere mannen, vaak als je wat beter had opgeled over wat deze mannen zeiden of wilden, had je zo kunnen ontdekken dat deze niet waren wie ze zeiden dat ze waren. Ik kan me wel verplaatsen in het stukje van wouter. Ikzelf heb ook best veel vriendschappen gesloten via internet. Je kunt deze mensen echt wel vertrouwen, en ik vind het ook onterecht dat ze zeggen dat dat niet zo is. Liefs,,
 • Reactie door Kars op 26/04/2006
  hahaha
 • Reactie door ibrahim op 26/04/2006
  ik ben een mogol karsli jajajajjajajajajja
 • Reactie door marama op 28/04/2006
  waarom is het leuk om niet ruzie te krijgen of te schelden
 • Reactie door iinGiié op 04/05/2006
  hejj wOuttrr.. allZ gOejj.. Eh.. iiCk zOU jj wel Op mSn wille hebbU.. iiCk ben 15, blOnd en heb blauwé oOgjes.. Ook hep iiCk cam
 • Reactie door iinGiié op 04/05/2006
  ii_Ck@hOtmail.cOm.. jj siieT ma sgtjj (K)
 • Reactie door Haha op 11/05/2006
  Ja helemaal gelijk alle drie
 • Reactie door __Tamara__ op 14/05/2006
  hey zijn er knappe jonges tusse
 • Reactie door CIKOOWBELAAH op 16/05/2006
  IEDEREEN IS GWN UIT DE BOCHT... MILLET GAFFALARA BAK CAY DEMLE!!! :d:d:d:d TIPLERE LAA!!!! ..........KARAMAN 4-EVER...............
 • Reactie door Weetikveel op 16/05/2006
  Get a fckn life. :)
 • Reactie door <Mercy op 17/05/2006
  Ik heb kinderen en ik ben bang!
 • Reactie door scheize op 22/05/2006
  SHUUT UUUPPP tjezus naieve kenke mensen
 • Reactie door amber op 25/05/2006
  hoi wie wil er met mij chatten
 • Reactie door roin op 28/05/2006
  heey
 • Reactie door hey op 28/05/2006
  HEY
 • Reactie door Nadiine op 06/06/2006
  Wolaa dit iis dom :s
 • Reactie door Yeliz op 07/06/2006
  Praat over het onderwerp, willen jullie?! Goed, ter onderwerp.. Chatten kan gevaarlijk zijn natuurlijk. Niet iedereen houd zijn/haar grens. Mensen gaan ver weg zoeken. Verkrachtingen, misbruik.. Maar dit hoeft allemaal niet te gebeuren. En iedereen vertrouwen is ook mis.
 • Reactie door nicky op 13/06/2006
  die wie wil er met my chatten wie is dat doe effe alle meide myn toevoegen heb nog geen vriendin nicky__w@hotmail.com twee lage streepjes
 • Reactie door ilknur op 14/06/2006
  h0e uod ben je karam 0fs0w
 • Reactie door xxx kelly xxx op 16/06/2006
  heej nicky hou oud ben jij
 • Reactie door xxxkellyxxx op 16/06/2006
  wie wil er met mij chatten
 • Reactie door xxx kelly xxx op 16/06/2006
  dit is echt niks aan zeg
 • Reactie door naomy op 18/06/2006
  jully beb heel erg gek !!!!!!!!!
 • Reactie door nene op 18/06/2006
  bosnan ta hopi kens naomy tin rason
 • Reactie door naomy op 18/06/2006
  zoti nan bai jama polis numa mi no tin mieduuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door nene op 18/06/2006
  ja
 • Reactie door shari op 18/06/2006
  mi jama:shari bo por bel mi riba:6646814
 • Reactie door ik op 18/06/2006
  ik wil met je chatten xxxkellyxxx
 • Reactie door shari op 18/06/2006
  ssssssssssssssssssss
 • Reactie door ik op 18/06/2006
  jkjghv cx etbfccxbxh ufb retvbsthydsv
 • Reactie door me op 20/06/2006
  omg moet ik dat begrijpe ofso?:S ennuh hoe oud ben jij, nicky?;) XxX
 • Reactie door postcodeloterij op 21/06/2006
  ga toch krassen dan win je nog eens wat!!
 • Reactie door jimmy op 23/06/2006
  ik ben 18 jaar
 • Reactie door fridy the 13 op 26/06/2006
  Ik msn veel , en zit sinds kort op het s.com/ forum Heb ook een oproep naar msn mensen gedaan , Daar uit komen ook veel verschillende mensen. De ene is serieus en andere weer niet dus de ene is zo geblockt en met andre kan ik goed praten .
 • Reactie door Unknown op 27/06/2006
  ik heb heel veel mensen via internet leren kennen en met sommigen heb k goede ervaringen gehad en met sommigen zeer slechte die ik liever vergeet, maar daar doe je niks aan... Ik ben zelf zo stom geweest om vanaf Amsterdam naar Groningen te reizen ...(dik 40 euro) voor iemand waarvan ik d8 dat ie serieus was...misg was hij in zijn ogen serieus maar ik versta onder heeeeel veeeeel seks hebben geen serieusiteit ofzo maar goed dat was maar eentje... de rest die ik via internet ken is wel okay ofzo..ik heb geen last van pedo´s maar toch vind k wel dat er meer op gelet moet worden net zoals hacken en virussen verspreiden...mensen die dat doen verknallen en niet alleen voor een ander maar uiteindelijk ook voor zichzelf=) liefs
 • Reactie door dit slaat op stront op 27/06/2006
  egt je ken zelf wete wie je accepteerd in je lijssie wil je nie prate dan praat je nie en blok je zo iemand
 • Reactie door Unknown op 27/06/2006
  jah precies en geintimideerd voelen is echt onzin:S want je kan die gasten dus...BLOCKEREN!! ..:S en je kan er zelfs voor zorgen dat je ook geen mails meer krijgt van de gasten...:S
 • Reactie door meté op 27/06/2006
  wie zich graag wilt uitkleden voor de cam hier mai_heard@hotmail.com
 • Reactie door unknown op 27/06/2006
  uhhh retard...
 • Reactie door Wouter op 28/06/2006
  De truc van internet is natuurlijk dat er via internet geen fysiek contact mogelijk is. Op internet word je niet verkracht of aangerand en je kiest er zelf voor om je uit te kleden voor een draaiende cam of whatever. Gezond verstand is een vereiste op internet...
 • Reactie door R.Bu. op 28/06/2006
  Wil je mij naakt zien voor de cam voeg toe missy_mercedes@hotmail.com Daar zie je hoe ik lekker met me natte poesje speel (K)
 • Reactie door unknown op 28/06/2006
  mensen dit is een serieus onderwerp:S als je debiel wil gan doen dan doe je dat maar ergens anders:S:S
 • Reactie door tamara op 06/07/2006
  ja vind ik ook:)
 • Reactie door jacky op 06/07/2006
  hoi alles goed wie ben jij ok doei
 • Reactie door jasmijn op 06/07/2006
  hoi
 • Reactie door mArl0ezz op 07/07/2006
  heey.. jaah sommige mensen..kun jUh vertrouwen anderen gewoon nie..drm moe juh slef 0ppassen en MSN nie de schuld gefn..
 • Reactie door beertje op 08/07/2006
  ja maar de meeste meisje zoeken het zelf op en blijven er op doorgaan dus soms is het wel hun eigen schuld
 • Reactie door nan op 12/07/2006
  Ja idd, je kan blokkeren hoor, weet nie of je er ooit van gehoord heb?!
 • Reactie door pellet op 18/07/2006
  meiisjes (ook jongen) bepalen altijd zelf wat ze doen, ze kunnen ook menzen gewoon verwijderen. als er iemand wat voor de cam doet moet de gene het zelf weten, maar ga dan niet seuren als je foto's op internet te vinden zijn !!
 • Reactie door blood op 22/07/2006
  ik vind het allemaal maar dom dat interneten en chatten het enigste wat leuk is is downloden
 • Reactie door black op 22/07/2006
  ga in blood of crip
 • Reactie door blood op 22/07/2006
  full full full
 • Reactie door lonely op 24/07/2006
  ik heb een probleem ik ben bang iedereen heeft me gepest altijd en ik voel me lelijk geen enkele jongen kijkt naar me en als ik chat wil ik me cam nooit aan maken en ik wijs nooit me foto ik ben bang dat ze niet tot me gaan willen praten kan iemand me mischien een advies geven mail me op salaam_namaste18@hotmail.com
 • Reactie door Doll op 30/07/2006
  MSN is verslavend, het lijkt een spel zolang mogelijk op afwezig staan... en dan toch nog achter je pc zitte, en mensen zoeken gewoon de probleme zelf door vreemde mense toe te voege, het kan je leven kapot kapot make.
 • Reactie door Doll op 30/07/2006
  Maar zo leer je wel nieuwe mensen kennen, positief he:)
 • Reactie door Doll op 30/07/2006
  maar het is mss wel de slechtste manier ooit :(
 • Reactie door max op 06/08/2006
  hoi meisje ik wel je ontmoeten dus kom snel je doei
 • Reactie door genc op 27/08/2006
  hallo
 • Reactie door sarah op 28/08/2006
  ey
 • Reactie door sarah op 28/08/2006
  ik ben meisje uit belgie
 • Reactie door telma op 10/09/2006
  voeg mij toe telma_1992_msn@ ik ben en knap meisje
 • Reactie door hateworldgirl op 23/09/2006
  pff saaie mensen da hunder zijt :s
 • Reactie door Ikwashier!!!! op 28/09/2006
  Internet heeft idd zo zn nadelen al haal ik mijn verslagen eruit:p.Maar er is no g een nadeel dat niet genoemd is,namelijk dat het zo verslavend is dat je haast niet meer buiten bent,niks aan je gewicht doet waardoor je dikker word.Vooral kleine kinderen die tegenwoordig tveel snoepen. ciao,selam,laterss
 • Reactie door dhgjkl op 30/09/2006
  beetje respect, gedraag jullie toch
 • Reactie door jm op 01/10/2006
  waar zijn alle meisjes
 • Reactie door Ikwas hier!!!!! op 05/10/2006
  waar zijn alle meisjes.......:skijk je ff in de wcpot:p
 • Reactie door ganster-boy op 14/10/2006
  jjj
 • Reactie door SuPeRgiRl op 29/10/2006
  Hoiiiiiiii allemaal:):) alles goedd????:):) xxxxxxxx SuPeRgiRl
 • Reactie door rAar op 24/11/2006
  ik heb ook achter chatsites gezeten en foute dingen gedaan maar als je te weinig aandacht ofso krijgt dan ga je andere manieren zoeken en sommige mannen kunnen zo mooi praten tot je je gevleid voelt en dn wil je wat voor ze doen terwijl het misschien verkeert is.... ik doe t nu nooit meer ik weet nu echt hoe gwevaarlijk enso het is dus ja. ik heb trouwens ook wel andere mensen die wel egt aardig zijn ontmoet en dat is dan wel fijn maar het internet heeft meer nadelen dan voordelen. kuss
 • Reactie door almost 16! op 27/11/2006
  Het kan gevaarlijk zijn, ligt eraan hoe jezelf bent. Ik chat gewoon met mensen die ik niet ken, ze doen mij tog nix. Afspreken durf ik wel, maar daar heb ik wienig behoefte aan. Contact via msn is goed genoeg.
 • Reactie door rAar op 30/11/2006
  ik zou ook nooit afspreken maar voor mij kan het wel gevaarlijk zijn..
 • Reactie door GekMens op 30/11/2006
  heey ik weet niet wat ik moet doen ik heb afgesproke met een jonge die ik al tydje in me lijst hep maar kweenie of het wel zo slim is om met hem af te spreke kep hem wel op de cam gezien en is gwn leuke jonge dus wat moet ik doen?=S
 • Reactie door lekrr ding op 30/11/2006
  hey
 • Reactie door Hatice uit ESC op 18/12/2006
  IK hou van cammen....
 • Reactie door HoOii :D:D op 25/01/2007
  jUlliiej syn egt eeHn stel megoOlee hoor dOe voorTaaHn het onderwerp :P:P:D:D
 • Reactie door QXUSgQufue op 29/01/2007
  Hi! Very nice site! Thanks you very much! pfaG0QgXPk3MC
 • Reactie door bloem24 op 08/02/2007
  altijd uikijken
 • Reactie door bloem24 op 08/02/2007
  ik heb het zelf ook meegemaakt met een jongen uit amsterdam ,mooie praatjes .en opeens geen contact meer dat vind ik raar hij prate als een loverboy
 • Reactie door Anoniempje op 09/02/2007
  Ik ben een meid van 13, binnenkort 14, ik ben erg wijs en weet wat ik doe.. Ik heb al een halfjaar contact via MSN met een 21-jarige jongen.. Hij is superlief en verteld me veel. Hij vindt het niet erg dat ik 13 jaar ben, hij vindt mij een slimme meid, en we zijn gewoon maatjes. De laatste tijd spreek ik hem niet meer aan op MSN, want ik vind het best raar dat ik contact heb met een jongen die een stuk ouder is dan ik, dat besef ik nu pas.. Mensen wat vinden jullie ervan?? Ik zou het erg waarderen als jullie zouden reageren, serieuze reacties graag!
 • Reactie door LiefMeisje op 10/02/2007
  Hey Anoniempje, ik zie geen pr0blemen in jouw situatie... Geen pr0bleem, als jullie g0eie maaatjes zijn en jullie vertelle elkaar veel, n0 problem! o0k hoe je praat lijk je veel oudeer dan 13! meid spreek hem gewoon weer aan op msn.. Of niet mensen, wat vinden jullie????
 • Reactie door LEKKAAHCHICKA-SUSIE op 10/02/2007
  IS HIJ LEKKAAHH ANONIEMPJEEEEEE????? IK BEN 17 PAAS MAAR ZN MSN, ALS JE HEM NIET MEER AANSPREEKT, IS HIJ GWN NEDERLANDSSS???
 • Reactie door Anoniempje op 10/02/2007
  LEKKAAHHCHICKA-SUSIE, Hij is geen broodje, dus lekker is hij niet. Ik ga niet z'n e-mailadres uitdelen op het internet en Hij is Marokaans.. Mensen reageer nou a.u.b!!
 • Reactie door Tim op 14/02/2007
  Hallo. Ik vind Chatten maar onzin het slaat nergens op DOE MIJ MAAR POKEREN:D
 • Reactie door Ino op 14/02/2007
  hoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoi hoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoihoi
 • Reactie door Tim & Ino op 14/02/2007
  Gutentaaaaaaag! :)
 • Reactie door boerrinetje op 29/03/2007
  vet gaaf hoor
 • Reactie door gaatjeniksaan op 30/03/2007
  VIES!
 • Reactie door Ik<3jou op 04/04/2007
  hahahahahaha balhaar
 • Reactie door Ik DUUH op 18/04/2007
  kOmt mij stukje er net niet in omdat er in stond PEACE voor Buitenlanders.. Dit is Discriminatie ERGER DAN CHATTEN Ga een Site op richte met daar in..!! hoe TRIEST kún je zijn -.-' Xx The Tukyy Ladyy xX
 • Reactie door Indd turky lady! op 18/04/2007
  PEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERS PEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERSPEACE VOOR DE BUITENLANDERS
 • Reactie door TURKii BOii op 18/04/2007
  PEACE VOOR MIJ xx KADIRrrr xD laterRrrrr
 • Reactie door PEACE op 18/04/2007
  DOE DAN STOMME PROGAMME VN JULLIE MAN TAZZ KAN NOG SLECHTER
 • Reactie door PEACE ! op 18/04/2007
  NOU DOE JE HET WEL HEA !! xD TaaZzz
 • Reactie door PEACE ! op 18/04/2007
  doe maar zo me andere stukje er niet inzetten he die is beter dn deze hoor als je veel kijkwijzers wil moet je mijjn vorige stukje er in hebben Pffff -.-" Xx Buitenlander
 • Reactie door Kaaskop op 18/04/2007
  dit is geen chat box
 • Reactie door HEEJJJ op 18/04/2007
  I LOVE YOU !!! G LOVE J
 • Reactie door AFGG op 18/04/2007
  Heej dit is egt dom...wie laat zich de baas spelen op internet door een oude vent vn 50 jaar da doe je in de klas toch nie eens dus waar praatJu over pff... -.-" Maar was hier omdat ik een werkstuk ging maken maar hier kun je alleen maar domme onzien halen! Xx AFGG = AfgaanGirl LaterZzz owjaah PEACE VOOR BUIITENLANDERS
 • Reactie door Eejj AFFG ???????????????????!!! op 18/04/2007
  HOE OUD BEN JE SCHAT>....????? KUS EEN AFG
 • Reactie door AFGG ! xD op 18/04/2007
  Wrm wil je da weten heb je geen andere maten..? kun je niemand krijgen in het egt .. pff ik ben 14 en veder hoef je nix te weten xD
 • Reactie door AFGG op 18/04/2007
  BUITENLANDERS ETEN DE KAAS OP MAN dalijk geen kaaskopppen meer over alleen GATEN kaas met alleen GATUUHH
 • Reactie door turkii op 18/04/2007
  doe maar zo DISCRIMIINATTTTIIIEEEEEEE
 • Reactie door turkii op 18/04/2007
  als je dit lol noemt dan is my reet een groteeee pretpark vn 6 sterren! pfff
 • Reactie door BuitenlandeRzzz op 18/04/2007
  onze is dan een gala feest.. maar geen zwarte kleding maar bruinnnnnnn
 • Reactie door xx JASSIE (jas) op 18/04/2007
  HET RODE KRUIS GEEN BRUINE KRUIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door JASSIEEEEE!!!! op 18/04/2007
  JAS NEVER-NTB
 • Reactie door wie? op 18/04/2007
  NEXT HE SIII !!! xP
 • Reactie door wie wilt met mij naar de pretpark vn turkii? op 18/04/2007
  "bedankt voor je reactie " Dagt ik nou ook zo vaak typ ik ni in een gastenboek he sii xD
 • Reactie door emre op 18/04/2007
  mij lievelingss KLEDING STUK IS JAS PEACE voor Jas !! =D whaha laterZzzzzz The Emruhhh
 • Reactie door ?? op 18/04/2007
  wat is er met jas 8-) ..?
 • Reactie door Emre op 18/04/2007
  weet nie maar het is me lievelings kleding stukiieJ
 • Reactie door JAS op 18/04/2007
  JAS is afkorting ;)
 • Reactie door emruh op 18/04/2007
  vn wat..? JijAlsSlechts? =JAS ? of waT?
 • Reactie door JAS op 18/04/2007
  will je wel weten hea :P
 • Reactie door emruh op 18/04/2007
  DUUUUHH is beter dan me hw hier naast me en intersanter x)
 • Reactie door JAS op 18/04/2007
  hahah skkl xD
 • Reactie door JAS op 19/04/2007
  EMRE WAT IS JE MSN :p?
 • Reactie door jas op 19/04/2007
  peace voor JASpeace voor JASpeace voor JASpeace voor JASpeace voopeace voor JASr JASpeace voor JASpeace voor JASpeace voor JASpeace voor JASpeace voor JASpeace voor JAS peace voor JASpeace voor JASpeace voor JAS
 • Reactie door JAS op 19/04/2007
  emre WE LOVE YOUUUUUUUUU =d :D
 • Reactie door jas op 19/04/2007
  NOU EMRE WAAR BEN JE WE ZITTEN OP SCHOOL EGT SAAIIIII !!!! :( ZONDER JOU
 • Reactie door JAS op 19/04/2007
  WE WILLEN JE MSN WEL HEBBEN (a) HAHA XX
 • Reactie door WIE op 19/04/2007
  wie heeft ween kantenklaar spreekbeurt over... GEVAAR VAN CHATTEN ???? (a) PLSSS ZEG DAN FF
 • Reactie door EMREE op 25/04/2007
  JAAH ME MSN WIL JE WEL WETEN HEA (A) Uhmmm waarOm wiiLeh jullieJ meh Msn Dn.. :P (K) xx Emreeee
 • Reactie door Emree op 25/04/2007
  wTf da laatste popptje meost gewoon een [k] vn msn zijn :p.. ziet er wel heel meisjes a8tiG uit Omg:P
 • Reactie door JASSI op 25/04/2007
  jaah wrm nii he (A) ik wil je wel op msn hoor en me vriendin ook :D
 • Reactie door JAS op 25/04/2007
  omdat we van je houden (A) haha agjoh ik vind m best wel schattig:P
 • Reactie door emre op 25/04/2007
  Ya hOe ziien JuLlieh er uiiT dN..?! xP
 • Reactie door JASSI op 25/04/2007
  jaaaaaaa!! als jij je msn geeft kun je het zien :P
 • Reactie door emre op 25/04/2007
  heb Geenu eigeh mateh dan:P?
 • Reactie door JAS op 25/04/2007
  nee:P
 • Reactie door JASSI op 25/04/2007
  wel Duuuuhh maar er kan er altijd een bij :D (A) xx Jasii
 • Reactie door emre op 25/04/2007
  jas zeGtu nee en Jassi zeGut Jaa Wast nU.!:P
 • Reactie door emre op 25/04/2007
  hoe heten jullieh?
 • Reactie door JAS op 25/04/2007
  haha:P
 • Reactie door DJ JASSIE op 25/04/2007
  DJ JASSIEEEE!! (H)
 • Reactie door JAS op 25/04/2007
  Simone en Jale:D
 • Reactie door emre op 25/04/2007
  ffuh egt hoe heten jullie..? :S
 • Reactie door Hummm op 25/04/2007
  Sorry ik meot leren HAAAIYEEEE(L) :D:D xx hOuvnJullieeee(K) xx Jale
 • Reactie door JAS op 25/04/2007
  ja simone en jale
 • Reactie door emre op 25/04/2007
  haha je komt uit limburg:P? Haiiyee:P??? hahaha cool man
 • Reactie door jallee op 25/04/2007
  neej ni uiit limburg pff NOORD-BRABANT DUUUUUHHHH(H)
 • Reactie door emre op 25/04/2007
  haha EGT ik woon in ELSHOUT (H)(H)(H) en JullieH dan..? :D
 • Reactie door jallee op 25/04/2007
  jaa da zeg ik nii :O vet dicht bij ons man XD
 • Reactie door JALE op 25/04/2007
  EEJ SII kijk man hij woont vlak bij ons :O:O :|
 • Reactie door emreh op 25/04/2007
  waar wonen jullie dan DB..?WW?? Drunen ofsow of vlijmen (A)?
 • Reactie door jasiJ op 25/04/2007
  jaaaaaaaaaahhh ^^ wil je wel weten pech voor jou maar moet nu egt weg laterZ:D
 • Reactie door emreh op 25/04/2007
  okeh schat ben ook weg latehrrrSssssss ly!! :D
 • Reactie door jasiJ op 25/04/2007
  haha ly² ltrZ(K)
 • Reactie door emreh op 25/04/2007
  ok nu ben ik ook weg jallee (ofsow):P haha ik weet niet hoe je je naam zeGt
 • Reactie door jaleeeeeee op 25/04/2007
  okiiJ laterz schaaaaat! (L)
 • Reactie door emreh! op 25/04/2007
  LaterrrrrrrrZzz hvj !
 • Reactie door jaleeeeeee op 25/04/2007
  :D
 • Reactie door Simoneeeeeee op 25/04/2007
  dit is eng :P whaha .. t egek voor woorden dat het zo kan :P xxx houfnjulle 2e ( jaleeeee en emreeeeee:D!!)
 • Reactie door Simoneeeeeee op 25/04/2007
  welke school zit je dan emre?
 • Reactie door jale op 25/04/2007
  haha jaa he :P wij wonen in ***** :P
 • Reactie door jale op 25/04/2007
  ik denk dat hij weg is xD
 • Reactie door Simoneeeeeee op 28/04/2007
  EMRE WELKE SCHOOL ZIT J EDAN ?
 • Reactie door Dmen op 08/05/2007
  ejj kills jullie zijn dood leveloos aauwe.. chatte over deze site is kk neppe shit! over aand8tekort gesproke man. emree wil der msn niet geve voordat ze zigzelf niet durft te showe man jullie zijn tan2 fake thallaaa greetz frm Dmen
 • Reactie door ik op 10/05/2007
  je kan ook leuk contact hebben met mensen, maar ik kijk altijd uit... vaak merk ik meteen al of ik iemand niet kan vertrouwen... Je moet altijd nadenken voordat je wat doet, want sommige mensen zijn echt gevaarlijk!
 • Reactie door Jas op 14/05/2007
  zijn wij dan gevaarlijk ofzo :P omdat je het zo zegt na ons gesprek :P
 • Reactie door pepe op 26/05/2007
  als ge u niet laat gek maken zijn er geen gevaarlijke