Zuip- en/of examenreis

Na twee weken lang zwoegen, ploegen en hard werken zit het er op: het eindexamen is klaar. Nu is het anderhalve week lang wachten geblazen op de uitslag. Anderhalve week lang in spanning zitten of ik geslaagd, dan wel gezakt ben of misschien een her moet doen. En wat is er idealer dan thuis op je kamer het behang afkrabben in afwachting op het goede (of slechte) nieuws? Op vakantie natuurlijk!

Sommige reisorganisaties hebben daarom een heel nieuw reisbegrip in het leven geroepen: de examenreis. Volgens de reisbranche voldoet een goede examenreis aan veel 'zon, zee, uitgaan, ontspanning en vooral lekker zuipen'. De Spaanse Costa del Sol en de Balkan kust lenen zich hier uitstekend voor.

Ik begrijp deze hele vakantieopzet echter niet. Want waarom zou je na twee weken intensief je hersenen gebruikt te hebben, al je grijze cellen meteen weg willen drinken? Waarom moet een examenreis een reis zijn vol alcohol en feesten? Is het niet veel beter om je concentratie juist af te bouwen aangezien je ook nog een hele zomer hebt om te ontspannen?

Daarom heb ik besloten om tijdens mijn examenreis naar Marrakech te laten gaan. Er is daar tenminste naast de zon ook nog wat cultuur te bezichtigen. En bovendien wordt er in de Arabische wereld niet zo veel alcohol geschonken...

Gepubliceerd op 28 mei 2008