Viva Hollandia? Kansloos!

[flv:/assets/video/euro2008.flv,/assets/images/1214228589.jpg]

Het was één groot fiasco. Ik voelde me compleet voor lul staan op het Oranjefeest in de RAI, met mijn hoge oranje hoed waar heel groot 'HOLLAND' op stond, met mijn Nederlandse vlaggetjes op mijn wangen en met mijn veel te grote oranje shirt aan die ik van mijn vader had geleend. Onze jongens hebben het niet gehaald. Heel Nederland in rouw gedompeld.

Wilhelmus!
plaatje:2 Wolter Kroes, DJ Maurice, George Baker en Jeroen van der Boom zongen samen met de oranje mensenmassa Nederland moed in met meezingers zoals 'Viva Hollandia' en 'Jij Bent Zo'. Nadat de hele zaal uit volle borst het Nederlandse volkslied meeblèrde en het Russische volkslied had uitgefloten, kon het spel beginnen. We hadden er zin in, we vertrouwden op Van Basten en op onze spelers. Maar het eerste tegendoelpunt was als een messteek. Héél even kregen we weer hoop toen Van Nistelrooij de bal erin knalde.

Geen happy end
plaatje:1Maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer er een grafstemming heerste onder de supporters. Tijdens de verlenging werden we compleet ingemaakt, en iedereen moest het met leden ogen aanzien. Het is voor Nederland afgelopen. Niet Wenen, maar huilen.

Gepubliceerd op 22 juni 2008