Vissen in de boom

Door Ceyda

'Hé Ceyda' 'Ja, wat is er?' 'Heb je het al gehoord?' 'Wat?' 'Er zijn vissen ontdekt die in bomen leven' 'Ja grappig, en er zijn onderzeekatten gespot' 'Nee echt Ceyda!'

Ja echt. Vissen die in bomen leven. De killifish komt elk jaar een aantal maanden uit het water om verder te leven aan de binnenkant van bomen. Hoe kan dat nou, een vis ademt toch met kieuwen? De kleine vis past gewoon zijn ademhaling aan, zodat hij ook de lucht buiten het water kan inademen, meldt de Daily Mail. Het blijkt dat de vissen bij nood, als het water opdroogt, in bomen verder leven, tot het water weer terugkomt. Wat een systeem! En nog wat: hij kan zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelen, en zichzelf bevruchten! Wie wil er een kindje van zichzelf?!

Gepubliceerd op 30 oktober 2007
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur