Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Van scheiden komt spijbelen

Van scheiden komt spijbelen

Door

Behoor jij tot de 200.000 scholieren met gescheiden ouders? Dan is de kans groot dat je regelmatig een dagje uitslaapt, winkelt of rondhangt onder lestijd. Meer dan de helft van de jonge spijelaars heeft gescheiden ouders, blijkt uit het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Bijna 6 procent van alle Nederlandse jongens behoort tot de die-hard spijbelaars, maar in de groep zonen van gescheiden ouders is dit aantal maar liefst 13%. Ook heeft 4% van alle Nederlandse meiden wel eens een pyjamadag, wat 11% is in de groep gebroken gezinnen. De waarschijnlijke reden? Tja, met slechts één ouder thuis wordt het de scholier wel erg makkelijk gemaakt…

Gepubliceerd op 24 augustus 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie