WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Vakantiebaantje? Tips!

Door Peter

De eindexamens zijn voorbij en om te voorkomen dat ik thuis de hele tijd loop te MSN’en vond ik het tijd voor een bijbaantje.

Daarom ben ik het onderzoek, "Help mij aan een vakantiebaantje" begonnen. Een paar tips van mij, maar zet jouw suggesties in de reacties!

Tip 1: Schreeuw het van de daken
Zet het op je Hyves, vertel al je vrienden / vriendinnen en laat het ook ’s vallen op een familiefeestje. Misschien dat tante Mien wel een goed idee heeft, of oom Kees een administratiehulp kan gebruiken bij zijn bedrijfje.

Tip 2: Lokale kranten en huis aan huis blaadjes
Ook wel: de oude methode. Pak er een lokale krant bij, of zo’n huis aan huis blaadje. Daar staan vaak van die kleine advertenties in, misschien staat er wat tussen of brengt het je op een idee. Je kan ook eens de winkelstraat doorlopen, cv in je handen en uitdelen bij winkels waar je wel zou willen werken (zet je telefoonnummer op je cv, dan kunnen ze je bellen zodra ze iets hebben).

Tip 3: Zet de professionals voor je aan het werk
Schrijf je in bij een uitzendbureau, of slimmer: bij een heleboel uitzendbureaus. Zij willen jou ook graag aan het werk zetten, want daar verdienen ze hun geld mee. Anders gezegd: een deel van jouw salaris is voor hun. Maar, dan heb je wel een bijbaantje!

Tip 4:  Ga online!
Bijbanen.nl is een goeie commerciële site, terwijl de overheid vacatures verzamelt op werk.nl. Als je iets leuk ziet staan, kijk dan wel even of je het werk mag doen: er zijn wat regels voor werken onder de 18 (zie de site van het Jip). Of schrijf je hier in als oppas. Ten slotte heeft CNV Jongeren een krant online staan, vol tips en advertenties.

Gepubliceerd op 10 juni 2009